Imorgon är det dags för årets sista Superettanmatch. Serieledande och uppflyttningsklara Helsingborgs IF står för motsåndet. Tränare Jocke Persson delar här nedan sina tankar kring matchen, men också kring scenariot om att undvika kval.

Var kommer fokus ligga i morgondagens match nu när chanserna att slippa kval är rätt små?

Ja, att slippa kval är väldigt långsökt, även om det finns en möjlighet. Så det handlar väl mycket om för vår del att framförallt göra en bra prestation och hålla vår match levande. Sen får vi ju också följa de andra matcherna och i så fall ha en plan B om det skulle uppstå en situation där vi faktiskt realistiskt kan göra något, om det nu skulle skilja ett eller två mål.

Men det innebär att Falkenberg ska köra över GAIS och att Frej vinner mot Värnamo rätt enkelt, och de siffrorna ska stämma, helst inom 60 minuter om vi ska känna att vi har en bra chans. Sen måste ju vi också ha ett bra resultat mot Helsingborg.

Sen har vi ett par killar som vi är i stort behov av att vila och ett stort behov av att se vissa andra spelare som får chansen. Bland annat Eddie Tran som sett betydligt bättre ut de senaste veckorna. Erion har pendlat lite i formen, men gjort väldigt bra prestationer när han fått chansen, så jag hoppas verkligen att vi kan ta möjligheten att prestera.

Som du säger är det vissa spelare som är i behov av att vila. Hur många förändringar kommer du att göra, sett till förra matchens startelva?

Tittar man rakt av så rör det sig om 5-6 förändringar. Samtidigt är det också en taktiskt aspekt i det sättet vi kommer spela på som vi inte jobbat speciellt mycket med mer än som en plan B i vissa matcher, så den får vi också ta som en möjlighet att se hur det ser ut. Det kan ju vara så att vi är i behov av att spela på det sättet i en eventuell kvalmatch, så där är lite tankar och pussel på de flesta bitarna. Men 5-6 spelare lär vi röra om i grytan med sen senast.

Vad tror du matchen i allmänhet?

Nej men framförallt så tror jag att Helsingborg, både ekonomiskt och prestigemässigt vill vinna serien. De har försökt locka dit varenda helsingborgare vad jag förstått med olika erbjudanden osv. Så jag förväntar mig en publiksiffra på en bra bit över 10 000, så på så sätt tror jag Helsingborg kommer vara det laget som vill föra matchen och visa publiken att de är tillbaka i Allsvenskan så ska vi göra vad vi kan för att det inte ska bli så mycket fest.