Vid 19.00 på Måndag är det dags för premiär i Svenska Cupen, när Varbergs BoIS inleder gruppspelet med att möta Hammarby IF på Tele2 Arena.  Vi tog ett snack med huvudtränare Joakim “Jocke” Persson inför utmaningen som stundar. 

-Hur är läget i truppen och hur ser det ut på skadefronten?

“Jon Birkfeldt & Hampus Zackrisson dras båda med knäproblem, där Jon är ett frågetecken inför måndagens match. Vi har ännu inte fått klartecken kring pappersarbetet för Samuel Monday, och Sebastian Möller har en känning i ryggen. Utöver det är våra två senaste startelvor nästintill intakta, sett till matcherna mot Malmö FF och Norrby” säger Jocke. 

-Hammarby på Tele2 Arena, snacka om rivstart?

“Absolut, men det är ganska enkla förutsättningar. Vi lär behöva ta minst 1 poäng för att ha möjlighet att kvalificera oss vidare från gruppspelet. Jag vill att vi “bjuder upp till dans”, och det skall bli spännande att se vart det leder hän. Sett till våra två senaste träningsmatcher har vi kommit ganska långt, och jag ser helt klart möjligheter att kunna plocka med oss ett bra resultat” förklarar “Jocke”. 

-Ni reser upp redan under söndagen, hur ser upplägget ut?

“Vi kör en träning före avresa, sedan tar vi bussen upp till Stockholm. Under måndagen blir det först taktik och teori där vi skall uppdatera oss kring det saker vi hittills gjort bra, såväl som bitarna vi behöver utveckla. Sedan skall vi förhoppningsvis kunna ge Bajen en bra match” säger “Jocke”. 

-Vad har du för förväntningar på matchen? Finns det något specifikt ni bör se upp med hos Hammarby?

“Vi är väl medvetna om att de har kvalitetsspelare på alla positioner, och utöver det en bänk som är högkvalitativ. De har gott om individuell skicklighet och är bra på att “slå ut sin gubbe”. Det var något som hela Allsvenskan fick känna på under hösten, och vi måste göra en topprestation för att kunna ta upp kampen med Hammarby. På kanterna måste vi se till att ha koll på Tanković och Kačaniklić, och samtidigt inte låta Bojanić styra för mycket av spelet centralt. Vi skall se till att få ihop helheten och kunna skapa chanser på vårt egna sätt. Vi bjuder hellre upp till dans och åker på stryk än att resa upp och “parkera bussen” i nittio minuter plus tillägg”  avslutar “Jocke”.