Foto: Rudy Alvarado

Klubbens A-lag har i år haft ett fantastiskt år och nu väljer vi att förstärka även på akademisidan för att kunna fortsätta det långsiktiga arbetet med att få fram ännu fler egna spelare. Efter att man gjort klart med Martin Skogman som ny huvudtränare för P19 som även kommer att arbeta med A-laget med fokus på matchanalys så kan vi nu presentera nästa rekrytering i akademin. Tränaren Jonathan Enzo Arnet är från och med 2021 med oss som ny huvudtränare för klubbens P16. Utöver det så kommer Enzo även att ha rollen som Spelarutvecklare i A-laget där fokus kommer ligga på individuell utveckling för de yngre seniorspelarna. Enzo har UEFA-B licens och kommer senast från Jönköpings Södra IF där han varit Chefstränare för klubbens P17- och P19-trupp. Innan det har han jobbat i den finska klubben Mikkelin Palloilijat som assisterande tränare i klubbens A-lag som då spelade i landets tredjedivision, där var han även huvudtränare för klubbens U20 och Spelarutvecklare. Han är ursprungligen från Kungälv, strax utanför Göteborg och har därför flera år bakom sig som tränare i Göteborgsfotbollen. Bland annat i klubbarna Västra Frölunda IF, GAIS och BK Häcken.

Varmt välkommen Enzo, hur känns det att bli en del utav Varbergs BoIS?

-Stort tack. Det känns väldigt bra att komma till en klubb som Varberg som just nu är inne i en väldigt positiv trend efter en fantastisk första säsong i Allsvenskan. Klubben är ambitiös och vet vart man vill samtidigt som jag känner att man är väldigt ödmjuk.

Vad vet du sedan tidigare om Varbergs BoIS och akademin?

-Jag har haft en del diskussioner med både Pelle och Martin i processen både kring Akademin och A-laget och vet numera en del om klubben och dess visioner med att fortsätta vara en växande klubb men samtidigt se långsiktigt. Jag ser fram emot att komma på plats i januari och träffa spelare och kollegor och lära mig mer om klubben med tiden.

Hur ser du på din kommande roll i föreningen?

-Rollen som vi kommit överens om känns väldigt spännande. Det att få fortsätta ha en huvudtränarroll i Akademin och samtidigt kombinera det med att komplettera Jocke och teamet i A-laget känns både spännande och utvecklande. Jag brinner för att utveckla min omgivning och se andra växa. Samtidigt är jag vetgirig och gillar att lära mig nya saker och det är jag säker på att jag kommer att göra i denna miljön som enligt min känsla känns väldigt familjär och öppen.

Kommer du flytta ner till Varberg eller blir det pendling?

-Jag fick frågan från klubben om jag önskade flytta till Varberg eller pendla och för mig var det ett ganska enkelt beslut att flytta ner. Vill man göra något helhjärtat behöver man kunna lägga energin på rätt saker och då vill man vara på plats så mycket som möjligt. Så jag ser fram emot att flytta ner till Varberg i början av januari, jag har dessutom hört att Varberg är en väldigt fin sommarstad så det känns lovande. Jag ser framför mig att kunna sitta på läktaren en varm sommardag med Allsvensk fotboll på Varberg Energi Arena, förhoppningsvis med alla supportrar tillbaka på arenan. Nu längtar man!

Vi hälsar Enzo varmt välkommen till Varbergs BoIS!