Varbergs BoIS har kommit överens med Junes Barny om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Barny är 30 år gammal och spelade ifjol 9 matcher för IFK Göteborg under vårsäsongen av Allsvenskan. Barny kommer ursprungligen från Helsingborg med Påarps GIF som moderklubb och har tidigare spelat för klubbar som Ängelholms FF, Halmstads BK, Difaâ d’El-Jadida i Marocko, GAIS och Hammarby IF.

Joakim ”Jocke” Persson om nyförvärvet Barny:

”Junes Barny hittade jag som 23-åring i vår moderklubb Högaborgs BK. Han levererade 12 mål och 7 assist direkt som forward i Superettan för Ängelholms FF och under andra säsongen var han en hjälte som spelade 20 matcher trots stora smärtor i höften, där han ändå lyckades göra 4 mål och 3 assist. Efter erfarenheter från många olika klubbar fick han förra sommaren tyvärr ta en time-out efter en svår smäll mot huvudet och Corona-tider.”

Hur skulle du beskriva Barny som spelare?

”En spelare som behöver få igång karriären och som kan ge oss den erfarenhet som vi saknar, även om vi respekterar att han lär behöva 4-5 veckors bra träning för att varva igång. Barny är en spelare jag ser som extremt duktig felvänd mellan lagdelar men som även gör sina medspelare bättre med sitt fina passningsspel och målsinne. Hos oss är han tänkt att agera renodlad striker eller falsk nia. Barny själv har varit väldigt tillmötesgående och vi ser det som en win-win situation för båda parter. Hösten blir lång och vi står rustade!”

Varbergs BoIS hälsar härmed Junes Barny varmt välkommen till Varbergs BoIS!