Det blev delad poäng för Varbergs BoIS och Kalmar FF efter måndagskvällens match på Guldfågeln Arena. Hemmalaget Kalmar kom till match med en 1-2 seger i bagaget från bortamötet med IFK Göteborg och Varbergs BoIS förlorade senast med 1-3 på hemmaplan mot Helsingborgs IF.

Inledningen av matchen präglades av kamp och målchanserna uteblev. Matchens första riktiga läge fick hemmalaget i minut 19 när man tilldömdes en frispark i fint läge just utanför BoIS straffområde. Mittfältaren Romario peggade upp och tog han om frisparken men avslutet fick inte önskad fart och kvällens BoIS-målvakt Stojan Lukic gick ned på knä och kunde behagligt skopa upp bollen.

Varbergs BoIS visade sig sedan effektiva när man skapade sin första chans för kvällen. Junes Barny förvaltade en frispark vid halv-halva plan och BoIS flyttade upp laget i offensivt straffområde. Barnys serve var fin men en Kalmar-försvarare nådde högst och försökte nicka undan bollen, dock inte bättre än att den träffade ryggen på en medspelare och studsade istället fram till en helt fristående Hampus Zackrisson. Ensam framför Kalmars målvakt Ole Söderberg gick ”Zacke” på avslut med högerfoten. Söderberg kom dock ut och kunde rädda avslutet men returen gick istället vidare till en lika omarkerad Joakim Lindner som testade med vänster och avslutet rullades in i mål. Där och då antecknades 0-1 till BoIS, men till mångas förvåning blåste domare Kristoffer Karlsson bort målet för offside.

BoIS fortsatte framåt efter det bortdömda målet och närmast utdelning före paus kom Astrit Selmani i minut 36. På egen hand dribblade han sig fram och in i straffområdet från vänsterkanten och sökte sedan avslut högt mot första stolpen, men Söderberg var beredd och stod för en fin räddning. Kort före paus fick också Robin Book ett hyffsat läge på halvvolley i andravåg efter ett inkast från högerkanten, men avslutet kunde inte hållas nere och ställningen i halvtid var därmed 0-0.

”Det är tennis, bollen går fram och tillbaka. Det är mycket kamp och Kalmar behöver tre poäng och vi är bara här och skall försöka förstöra för dom. Alla har sagt vi skall åka ut och vi skall bara ta ett poäng här, ett poäng där i alla matcher så är vi klara för nytt kontrakt i alla fall. Det är meningen, vi skall hålla oss kvar och ingen har trott på oss. Sen hjälper det inte att vi inte får ett mål där (Lindners bortdömda) men så är det” sa Astrit till Dplay under halvtidsintervjun.

Hemmalaget skulle sedan få en drömstart på den andra halvleken. Efter bara tre minuters spel bröstade Filip Sachpekidis ner en höjdboll till Isak Magnusson som satte fart in i straffområdet, vek av åt höger och slog in bollen lågt i bortre hörnet för 1-0 Kalmar. Efter ledningsmålet fortsatte hemmalaget att vaska fram chanser till 2-0. I minut 61 stod Adama Fofana för en lite för lös hem-nick till Stojan Lukic och målskytten Magnusson kom i fritt läge. Magnussons mottagning var dock inte perfekt och istället blev det en ”krock” med Lukic utan något direkt avslut. Kalmar ropade på straff men domare Karlsson valde att inte blåsa.

Istället skulle BoIS fem minuter senare komma att kvittera. Inbytte Robin Tranberg slog en crossboll över till högerkanten, Selmani screenade bort en försvarare och en annan inhoppare i form av Gustaf Norlin fick inspelsläge. Norlin slog bollen hårt längs marken rakt igenom straffområdet och i bakre ytan stod en omarkerad Jon Birkfeldt som behärskat kunde placera in i mål med bredsidan, och därmed var det 1-1 med knappa halvtimmen kvar.

Slutskedet av matchen bestod inte utav mängder av chanser åt något håll, men den absolut bästa möjligheten tillföll BoIS i minut 85. Adama Fofana slog en fin direkt-cross med vänstern upp mot en djupledslöpande Selmani. Selmani hann sedan löpa sig först fram i duell med målvakt Söderberg och försökte i friläge lobba bollen över densamme och in i mål. Tyvärr för BoIS del var en Kalmar-försvarare först på bollen och istället för öppet mål för Selmani rensades bollen bort precis framför mållinjen och ut till hörna. Kalmar skapade i minut 88 också dom ett läge för 2-1, men Stojan Lukic kunde parera avslutet och därmed skrevs slutresultatet till 1-1 och de bägge lagen fick med sig varsin poäng till samlingen.

”Det var mycket fight idag och Kalmar var kanske lite mer desperata efter en trepoängare än vad vi var. Matchen böljar lite fram och tillbaka och det var väl lite domslut hit och dit som var lite sisådär åt båda hållen. Som helhet en match med mycket kamp och krysset känns väl kanske rättvist. Vi går alltid för tre poäng men idag fick en pinne och det får vi vara nöjda med” sa Jon Birkfeldt till Dplay efter matchen.

Nästa match för BoIS del spelas redan på onsdag 18.30, då Oskarshamns AIK väntar på bortaplan i Svenska Cupen. Laget stannar kvar på östkusten och tränar där fram till onsdagens match innan man reser hem till Varberg och västkusten igen.