En av framgångsfaktorerna hos Varbergs BoIS är lagsammanhållningen. Tillsammans har laget bildat en fantastisk lagsammanhållning. Både på och utanför planen.

– Alla hänger med alla, säger Joakim Lindner.

Det är tisdag och Varbergs BoIS är tillbaka på Påskbergsvallen efter cupmötet med Hammarby. Likt inför varje träningspass samlas laget i omklädnings- eller grupprummet. Många av spelarna skämtar med varandra och det är högt i tak.

– Det är inga grupperingar, med yngre och äldre, utan alla hänger med alla. Vi har inga divor i laget utan alla jobbar hårt och funkar bra ihop. Det spelar ingen roll om vissa är 18 eller 35 år, säger mittfältaren Joakim Lindner.

Just lagsammanhållningen har varit en av Varbergs BoIS framgångsfaktorer under de senaste åren. Tillsammans har laget bildat en fantastisk lagsammanhållning. Både på och utanför planen.

– Jag tror att vi är laget som jobbar hårdast för varandra i Superettan. Vi har bästa kollektivet, vilket beror på att vi har bra snack, högt tak i omklädningsrummet och tillåts att skämta med varandra, säger Eric Nilsson.

Nilsson kom inför säsongen 2016 från IF Elfsborg och blev snabbt en i laget.

– Jag kände redan när jag kommit hit att alla hänger med alla, säger han.

Även på fritiden hänger spelarna ihop och hittar på aktiviteter. Som Eric Nilsson, Joakim Lindner och Anton Liljenbäck som stöttar Warbergs IC och HK Varberg.

– Vi har alltid varit intresserade av sport och tillsammans går vi på handboll och innebandy. Det är tre matcher kvar i innebandyn och vi ska stötta hela vägen. Vi köpte alldeles nyss tröjor också, säger Linder och skrattar.

Inför försäsongen har ett grupprum skapats bredvid omklädningsrummet. Där kan spelarna hänga innan och efter träningar för att spela pingis och titta på TV. Något som är positivt för lagsammanhållningen.

– Även att vi hänger efter träningen är viktigt, säger Nilsson.

Lindner håller med.

– Det är ett ställe som vi kan hänga och få ännu bättre gemenskap.


Fem snabba frågor med Eric Nilsson om laget: 

Bäst klädstil: Elias Andersson.

Sämst klädstil: Pär Asp.

Bäst musiksmak: Peter Nyström.

Roligast: Om jag inte får säga mig själv…Peter Nyström.

Pratar mest: Elias Andersson eller Joakim Wulff.