Thierry Zahui från Helsingborgs IF har skrivit på för Varbergs BoIS. Den centrale mittfältaren är användbar både som en playmaker och som en felvänd 10:a enligt sportchef och tränare Joakim Persson.

Jocke Persson sa även såhär som Thierry tidigare: 

– Det är inte en spelare jag tagit hit för att jag tror att han kan bredda oss. Jag har tagit hit honom för att han ska spetsa oss. Sedan kanske det inte är en spelare som jag kan begära 30 matcher. Utan han har förståelse för att vi har och tänker ge plats till våra yngre spelare. Så det är han införstådd med. Sen kanske det blir så att han spelar 27 matcher ändå, men han är 32 detta året, så det kanske inte alltid så bra att spela 3 matcher på 8 dagar till exempel.

Thierry själv ser flytten till Varbergs BoIS som något bra och viktigt för honom själv. 

Hur känns det att ha skrivit på för Varbergs BoIS?

Jag vet egentligen inte så mycket om Varbergs BoIS så sett. Men jag vet två saker – de har en fantastisk grupp och de har en riktigt bra coach. Jag älskar hur de spelar fotboll, så för mig är detta väldigt bra och något väldigt viktigt.

Var Jocke Persson en viktig del i varför du skrev på för Varberg?

Ja. Han ger en exakt det man letar efter. På det sättet han pratade med mig så vet jag att han förväntar sig saker, samtidigt som jag också vill leverera. Så det var därför jag tog beslutet att komma hit.

Vad har du för förväntningar på 2019?

Vi är fotbollsspelare och vi vill ju vinna. Men först måste vi lära oss från Jocke – han har något att visa oss nu, så vi också kan visa honom det i slutändan. Vi kommer kunna ta steg framåt, men först måste vi börja spela fotboll och njuta av 2019. Vi måste njuta.

Vad tror du att du komma kunna bidra med, både på plan och i omklädningsrummet?

Det är glädjen jag kommer bidra med. Om du är glad så njuter du också. Det första är alltid glädjen, oavsett så måste du först ha glädjen – därefter kan du se resultaten. Så om vi är glada i omklädningsrummet kommer vi också se resultaten själva.

2017 var du en viktig del i Landskronas avancemang till Superettan, men i år har du haft lite av ett mellan år. Ser du 2019 som ett nytt år?

Fotbollen kommer alltid vara den samma, den förändras inte. Jag var skadad i början av 2018 och sen bytte jag klubb, så jag hade inte så mycket tid att anpassa mig i den nya klubben. Men jag vet att jag fortfarande är samma kille som sprider glädje överallt jag går och jag tror jag kan göra samma sak här.