Varbergs BoIS och den egna produkten Liam Munther har skrivit på en kontraktsförlängning på ett år. 19-åriga Liam har under de senaste två säsongerna i mångt och mycket tillhört Varbergs GIF där han också fått möjlighet att spela seniorfotboll. Han gjorde ifjol dessutom allsvensk debut för Varbergs BoIS i sista hemmamatchen mot Malmö FF, då han fick chansen med ett inhopp.

Vi tog en avstämning med Liam kring känslan av att ha förlängt och hur han ser på kommande säsong:

Grattis till det nya kontraktet Liam, vad säger du om att även fortsättningsvis tillhöra Varbergs BoIS?

-Det känns så klart väldigt bra och roligt att få tillhöra BoIS även kommande säsong. Att vi också är en allsvensk klubb får det ju inte heller att kännas direkt sämre.

Du som vandrat hela vägen upp genom akademin, hur mycket betyder det för dig och hur ser du på utvecklingen som sker inom klubben?

-Självklart är det en ära att tillhöra en allsvensk klubb som Varbergs BoIS och att man även tagit steget från de yngre leden visar ju så klart på mina egna egenskaper, men också på klubbens tankesätt att ge yngre och egna spelare chansen. Arbetet kring ungdomsakademin är väl det som utvecklats mest i klubben under de senaste åren.

Hur summerar du din säsong 2020?

-Som ett konstigt år, men utifrån det sportsliga så har det varit lärorikt som vanligt där jag testade på träningar i en allsvensk klubb samt en div 1 klubb (Tvååker), samt mycket speltid i division 2 för Varbergs GIF. I division 2 gick det bra såväl individuellt som lagmässigt, men jag tror ändå alla spelare kände att vi hade kunnat vara med och nafsa lite mer om guldet faktiskt. Det var sedan väldigt kul att få avsluta säsongen med allsvensk debut mot Malmö FF.

När du blickar framåt emot 2021, har du redan nu några specifika målsättningar?

-Målet är som alltid att fortsätta utvecklas och ta lärdom av så mycket som möjligt, samt att ge mig själv chansen till att kunna prestera på den högsta nivå som jag är kapabel till.

Manager ”Jocke” Persson:

-Liam har två års erfarenhet från spel med Giffarna (Varbergs GIF) där han gjort det bra och vi ser något spännande, men det kommer krävas att han tar nästa steg i Tvååker under året och slår sig in i deras startelva. Det är extremt viktigt att våra egna lirare skaffar sig seniormatcher och då är våra samarbetsklubbar extremt viktiga. Förhoppningsvis utvecklas Liam så han kan ta en plats i BoIS inom en snar framtid.

Vi gratulerar Liam till det förlängda kontraktet och ser fram emot att fortsatt få följa hans utveckling!