På lördag drar Damerna igång igen efter sommaruppehållet. Hemmamatch mot serieledande Stafsinge IF står blir första utmaningen nu på lördag klockan 11 på Påskbergsvallen. Det har hittills varit en väldigt lyckad säsong för det nystartade damlaget, som ligger på en glatt överraskade tredjeplats i Division 4 och serieledning för U-laget i Klass 2.

Damlagets tränare Linda Nöjd, som fram till och med förra säsongen varit spelare på elitnivå, säger såhär om våren och vad som krävs inför hösten.

Vad har varit roligast med uppstarten Varbergs Bois damlag?

Spelarnas utveckling och att vi hävdat oss riktigt bra både i Div. 4 och utvecklingsserien.

Vad har varit den största omställningen från att ha varit Elitspelare i 20 år?

Jag har alltid varit van vid att fotbollen prioriterats som nummer 1 och i en nystart som i Varbergs BoIS måste vi ta hänsyn till alla spelares olika situationer.

BoIS damer ligger överraskande på en 3:e plats i Div. 4 och serieledning för U-laget i klass 2, vad krävs för att vi skall försvara vår plats på övre halvan av serien?

Att vi fortsätter att ha viljan att utvecklas och ha roligt på planen. Det är fantastiskt att se hur många unga hungriga fotbollstjejer vi har i BoIS.

Hur märker damlaget av att det är medvind i Varbergs BoIS?

Vi känner att även damlaget är inkluderat i föreningens positiva utveckling, vi får uppmärksamhet från både publik och sponsorer.

Damlaget rivstartar alltså höstsäsongen mot serieledande Stafsinge IF nu på lördag hemma på påskbergsvallen. Matchen börjar klockan 11:00.