Idag blev det klart att Joakim Lindner och Albin Svensson tillhör Varbergs BoIS fortsätter i Varbergs BoIS i två år till.

Joakim kommer precis som under 2019 fortsätta att arbeta som säljare på BoIS-kontoret, där han efter årsskiftet bildar säljarduo med Hampus Zackrisson.

Det känns jättebra att ha förlängt med Varbergs BoIS. Det här blir mitt femte år nu och jag har trivts jättebra, så det är kul att de två närmsta åren även de blir här i Varberg. Även utanför fotbollen på kontoret har jag trivts väldigt bra, jag har utvecklats väldigt mycket och fått bra kontakt med våra sponsorer och företag, så jag ser mycket fram emot att fortsätta att träffa våra dem under de kommande två åren, säger Jocke

Albin Svensson fortsätter även han i 2 år till i Varbergs BoIS. Albin har hittills spelat en match i Superettan, men har även sedan sommaren representerat Varbergs GIF i det nya samarbetet mellan klubbarna. Där han varit en viktig kugge när GIF gått obesegrade sedan den 8 juni.

Det känns bra, att ha förlängt och att klubben tror på mig. Jag vill vara kvar, så det känns bra att vara i mitt” lag.

Matcherna med GIF har varit bra, det är kul att spela riktiga seniormatcher, U21 är lite annorlunda, så det är kul att spela riktiga matcher som handlar om tre poäng och nu får chans på att gå upp i tvåan med, så det har varit väldigt kul. Samtidigt vill jag ju spela här, så jag ska försöka ta en plats och sen får man se vart det leder.

Jocke Persson säger såhär om de båda förlängningarna

Förlängningen med Jocke har varit igång ett tag, men med tanke på hans kombinerade roll på kontoret har det dragit ut lite på tiden då det ska passa alla parter så bra som möjligt, men fotbollsmässigt har det aldrig varit några tveksamheter från vår sida. Vi ser honom som en viktig kugge, både på kort och lång sikt.

Det känns bra att ha en spelare med den erfarenheten och en trygghet för oss att han är så pass anpassningsbar och kan spela på många positioner. Sen har vi lärt känna varandra också, och Jocke är lite av en trygghetsmänniska, så att både fotbollen och sin roll på kansliet blir klart så tidigt som möjligt hjälper honom att kunna fokusera på rätt saker, vilket är positivt.

Vad gäller Svensson så har han haft en väldigt bra utveckling sen vi startade förra året, sen är det viktigt att vi har en andrakeeper som vi litar på, plus att det är en ung målvakt som kanske inte accepterar andrarollen, men han är sugen på att utmana och hela tiden ta stegen så att han når upp till slut, antingen genom att putta undan August i dagsläget, eller är redo att axla rollen när kontrakt går ut eller liknande.

Sen har det såklart varit viktigt att vi har matcher för Albin också, det har vi löst med GIF under hösten och förhoppningsvis kan vi hitta en liknande lösning även nästa år, även om Albin såklart har ambitionen att han ska vara nummer ett.