Det blev en ny vinst, och en ny hållen nolla på hemmaplan för Varbergs BoIS under lördagseftermiddagen när laget mötte Västerås SK. Trots en mållös första halvlek kunde BoIS höja tempot i andra och till slut vinna med hela 4-0, med bud på fler mål för våra grönsvarta killar.

BoIS inledde matchen bättre än VSK och var nära att skapa rejäla målchanser ett par gånger i inledningen, Seljmani fick den första chansen i en situation likt det mål han gjorde mot Trelleborg för någon vecka sedan, men denna gång stod VSKs målvakt i vägen.

VSK hade det svårt att skapa rejäla målchanser, men var ändå nära på några av deras långa inkast, men BoIS-försvaret hade hyfsad kontroll på situationerna i det egna straffområdet.

I den 20:e minuten fick Ayer Boya en utmärkt chans att göra 1-0 när han snudd på hade öppet mål, men VSKs försvarare räddade uppoffrande på mållinjen.

Några fler superchanserblev det inte i första halvleken, Ayer, Book och Liljenbäck hade några bra chanser att göra 1-0 redan i första, men målen skulle vänta på sig till den andra halvleken.

Redan tre minuter in i andra halvleken skulle BoIS få straff. Seljmani blev lite trampad på stödjebenet när han skulle vända upp och skjuta. Domaren pekade på straffpunkten och Girmai satte den lika säkert som mot Halmstad mitt i mål.

Därefter kunde BoIS spela ut ordentligt och 10 minuter senare small det igen, denna gång skulle Ayer få göra sitt mål, ett välplacerat vänsterskott vid den första stolpen blev för svårt för Fagerström i VSKs mål.

BoIS gjorde några byten, Beqaj och Krezic byttes in mot Fofana och målskytten Ayer i den 70:e minuten, och det skulle inte dröja länge innan de båda var högst delaktiga i 3-0-målet. Book spelade ut bollen till Krezic som spelade in bollen till Beqaj som kunde stöta in 3-0 bakom Fagerström. En välbehövlig revansch för Beqaj som inte riktigt lyckats i avslutslägena de senaste matcherna.

BoIS hade i detta läget full kontroll på tillställningen och luften hade gått ur VSK. Så i den 86:e minuten kom också 4-0 för BoIS. Bollen nådde ut till Ejupi som mer eller mindre stillastående på straffområdeslinjen sköt det hårdaste skottet för dagen, rakt upp i första krysset!

BoIS, och inte minst Krezic och Seljmani hade även bud på fler mål efter 4-0. Krezic fick sitt avslut förbi Fagerström, men likt Ayers skott i den första halvleken kunde en försvarare rädda bollen på mållinjen. Kort därefter kom Seljmani till ett bra, avslut som Fagerström räddade. Domaren för dagen, Farouk Nehdi kunde sedan blåsa av matchen med slutresultatet 4-0.

Nu väntar ett uppehåll för BoIS igen, nästa match spelas borta mot GAIS den 19 oktober. Nästa hemmamatch får vi vänta på i hela fyra veckor, då kommer Mjällby till Påskbergsvallen för att avgöra Superettan i omgång 30! Varmt välkomna då!