dsc_0310

Storseger mot Assyriska med 4-0

Det var BoIS som tog ledningen i matchen i den 16 minuten när Sebastian Crona efter en hörna slog ett perfekt inlägg till Ivan Näsberg som enkelt kunde nicka in 1-0, hans första i BoIS. Men det var Assyriska som hade matchens första chans när Mattias Genc fick chansen på bortre stolpen efter ett inlägg från högerkanten men han missade bollen helt. BoIS första chans kom i den 9 min när Mats Andre Kaland spelade till Eric Nilsson som bröt in men det kom aldrig någon spelare på bortre stolpen.

Kalle Söderström jobbade i den 26 min till sig en frispark tätt utanför straffområdet, men Elias Anderssons frispark räddades av målvakten.

Mats Andre Kaland lyfte i den 41 min en boll mot Lindner som såg ut att gå för långt men Lindner slog till med en volley som via en Assyriskaförsvare hittade fram till Kalle Söderström som i sin tur drog till på halvvolley och bollen satt snyggt i målet till 2-0.

Kalle Söderström gjorde sitt första mål för säsongen och intervjuades i paus. – Jag vet inte hur det kan ha tagit 26 omgångar innan jag gjorde första målet för i år. Vi spelar aggressivt och vann många andrabollar under de första 45.

Assyriskas Mattias Genc hade ett bra volleyskott i den 67 min men Dahlberg stod på rätt plats i målet. Joel Palmqvist som sprungit och slitit rejält under matchen bytte med Nsima Peter i den 75 min. Nsima gjorde precis som förra hemmamatchen mål nästan direkt efter att han kommit in. I den 80 min slet han sig loss i straffområdet och rullade enkelt in 3-0 till Varberg. Nsima fullbordade ännu ett succéinhopp och i den 83 min gjorde han 4-0 efter pass från Erik Nilsson. Han lyckades med att snyggt skottfinta målvakten i sista sekund och fick fri passage mot mållinjen.

Ett överlägset Varberg tog tre starka poäng mot Assyriska och visade upp ett fantastiskt försvarsspel genom hela matchen. Extra kul att det rullar in lite bollar framåt också och Varberg befäste därmed sin femteplats i serien.

Nsima Peter var nöjd efter inhoppet: – Varje gång jag kommer in gör jag det bra för tillfället. 2 mål på 3 minuter blev facit idag. Vi har varit stabila de senaste matcherna och tagit mycket poäng men nu gäller det att hålla fokus de sista fyra omgångarna så vi gör en bra avslutning på serien.

Nästa match är lördag 15/10 mot Ängelholms FF hemma på Påskbergsvallen

Text: Christian Gladh
Foto: Marita Andersson