Trots mängder med chanser i den första halvleken höll Jönköping undan till 0-0 i halvtidsvilan. I den andra halvleken sjönk nivån och Jönköping kunde ta över matchen mer och mer och i slutminuterna var Jönköping det bättre laget.

BoIS inledde matchen bra och kunde redan efter 9 minuter skapa en jättechans på en kontring. Bollen nådde Seljmani som fick ett riktigt bra skottläge, men bollen smet tätt, tätt utanför Frank Petterssons bortre stolpe. Minutrarna senare fick Robin Book ett bra läge när han försökte på halvvolley, men kunde se bollen gå precis över ribban.

Jönköping skapade ett par fasta situationer under den första halvleken, men BoIS hade bra koll på J-södraspelarna och några egentliga målchanser skapades inte.

Keanin Ayer var pigg på sin högerkant genom hela matchen, och kom också han till ett hyfsat avslutsläge efter 24 spelade minuter efter att han snyggt dribblat sin i straffområdet, skottet med vänsterfoten gick dock rakt på Pettersson i mål.

Efter 25 minuter fick BoIS den bästa chansen i matchen. Liljenbäck slog en djupledsboll till Seljmani som kom in framför sin försvarare, Frank Pettersson velade en aning men valde att inte rusa ut och försöka bryta bollen tidigt, ett rätt beslut i slutändan då Seljmani avslutade rakt på Pettersson.

Efter några riktigt bra minuter av BoIS där chanserna inte gick in, repade sig Jönköping en aning och några fler klara målchanser blev det inte i den första halvleken som slutade 0-0.

I den andra halvleken skulle Jönköping ta över ju längre tiden gick. Efter 53 minuter var J-södras bäste målskytt för året, Erkin Hamidovic nära att trycka in bollen från snäv vinkel, men bollen styrdes i burgaveln.

BoIS nästa chans i matchen fick förre detta J-södraspelaren Anton Liljenbäck efter att Jallow missat en rensning. Bollen gick ut till Liljenbäck som kom framrusande till vänster och sköt på ett, men skottet gick tätt utanför. Joakim Lindner hade även han ett hyfsat skottförsök som Sebastian Crona kunde styra ut till hörna för BoIS.

Sista kvarten kändes det lite som att BoIS tagit ut alla sina krafter och började tänka mer på att hålla nollan än att trycka framåt för ett ledningsmål. Jönköping kunde därför flytta upp laget och skapa flertalet fasta situationer och några var riktigt nära. Bland annat räddades BoIS av en handsavblåsning efter att Jönköping fått in bollen i mål. BoIS lyckades dock reda ut stormen efter alla hörnor och Per Melin kunde därefter blåsa av matchen.

Matchen slutar alltså mållöst, men sett till hela matchen var det nog ändå BoIS som var närmare tre poäng än Jönköping, speciellt efter chanserna i den första halvlek. Vi blickar dock framåt och åker redan på Söndag ner till Halmstad och Örjans Vall för hallandsderby mot HBK. Då är det även fri entré på på Örjans Vall, så passa på att åka ner och heja fram tre grönsvarta poäng!