På ett soligt och varmt Strandvallens IP spelade U17 i lördags match mot Mjällby AIF, på en plan som till viss del va gulfärgad på grund av det varma vädret. Ett skickligt och disciplinerat Mjällby tog ledningen i matchen via ett inlägg som skarvades vidare och samtidigt fick en touch på en BoIS-spelare och därmed ställde Jacob Olsson i målet.

Matchen rullade vidare med Mjällby som spelförande lag, även om BoIS hotade med framförallt sitt kantspel. Dock fick BoIS inte riktigt fast bollen på motståndarnas planhalva tillräckligt ofta.
I 25:e minuten gjorde hemmalaget 2-0 på en riktig ”pärla” som gick in via ribban. BoIS fortsatte att jobba och bara minuterna efter så fick även BoIS ett ribbskott, men som tyvärr studsade ut.

I andra halvlek tog värmen ut sin rätt och spelet blev väldigt tempofattigt. Mjällby gjorde 3-0 på en omställning då BoIS flyttade fram positionerna lite mer. I slutändan fick BoIS tröstmåla genom Drenik Muli på straff. U17 får ta nya tag till helgen då de på lördag möter IF Lödde på Påskbergsvallen klockan 14:00.

U19 spelade mot Osby under Söndagen. Det blev vinst med 4-1.

BoIS gjorde en mycket bra prestation matchen igenom och styrde stora delar av matchen med bra variation i spelet. Valtrim Shala tog ledningen åt BoIS redan i den 11 minuten. Osby kvitterade sedan efter dryga halvtimmen innan BoIS återtog ledningen med två snabba mål precis innan halvtid genom Dion Kastrioti och Valtrim Shala som gjorde sitt andra för dagen.

BoIS lyckades hålla i bollen och få matchen dit de ville och var heta vid avgörande lägen, vilket inte gjorde saken lättare för Osby när de i den 47:e matchminuten fick en man utvisad. BoIS kunde sedan även göra 4-1 genom Sammy Persson efter en timmes spel.

Matcherna var däremot inte slut för U19, som redan dagen efter mötte BK Astrio borta i DM-kvartsfinalen. Det blev en spännande match som till slut fick avgöras med förlängning.
Astrio tog ledningen i den 25:e minuten genom Anton Lundahl. Planen var svårspelad, då rådande bevattningsförbud i Halmstad har gjort fotbollsplanerna väldigt torra och svårspelade. BoIS kvittering skulle Nils Bertilsson göra i den 55:e minuten.

Inga av lagen hittade sedan mål innan domaren blåste för full tid och förlängningen väntade. Väl i förlängningen kunde Liam Munther sätta det avgörande målet på frispark i den 98:e minuten. Tränare Freddan Danielsson ger efter matchen en stor eloge till grabbarnas arbetsinsats där flertalet även spelade matchen i söndags.

Även U16 Flick spelade match under måndagen, en väldigt målrik historia borta mot IF Norvalla.
BoIS tjejerna fick en trög start och låg snabbt under med 3-1, men efter en bra uppryckning stod det 3-2 i halvtid och bara några minuter in i andra ledde BoIS matchen med 4-3. Målen fortsatte sedan att rulla in, och matchens stora gigant Emmie Johansson hade efter en dryg timme gjort hela 5 mål. Jamina Berntsson gjorde även hon mål, och det stod 6-3 på resultattavlan. En riktigt stark vändning, som tog mycket kraft. BoIS mattades därför av mot slutet och Norvalla kunde hitta två reduceringsbollar till 5-6. Tjejerna orkade dock behålla ledningen och tog en efterlängtad seger.

En stolt Thorbjörn Nordin ville framhålla hela laget men ville samtidigt hylla 5-målskytten Emmie. BoIS-tjejernas nästa match spelas på måndag klockan 19:00 mot Tölö IF på Påskbergsvallen.