Från och med januari är Martin Skogman P19:s nya huvudtränare. Martin har en gedigen fotbollsbakgrund med ett brett CV inom såväl tränaruppdrag som spelare och ansluter ifrån tränarteamet i KIF Örebro i Damallsvenskan. Han tränade sitt första seniorlag i Valinge IF vid 23 års ålder, och har efter det verkat som tränare i Norvalla, Torestorp, Tölö, Eskilstuna City, Eskilstuna United samt två sejourer i KIF Örebro. De olika uppdragen har varierat mellan dam och herrfotboll.

Martin själv om att bli en del utav Varbergs BoIS organisation:

-Det här känns bra, seniorlaget spelar i Allsvenskan och P19 befinner ju sig strax bakom i föreningen. Ett spännande uppdrag där vi förhoppningsvis kommer få fram några spelare från P19 upp till A-laget under kommande säsonger.

Vad vet du om klubben, akademin och mer specifikt P19-laget?

-Jag kommer ursprungligen från Varberg så klubben har jag bra koll på, och den resa man gjort ifrån lägre divisioner till att nu tillhöra den högsta nivån i Sverige. Akademin vet jag mindre om men jag har pratat med klubbchefen Dan Skogman och vi har även tidigare haft diskussioner kring att återvända till Varberg men det är först nu det blir av. Dessutom har jag diskuterat med Martin Pringle (Akademi & Sportchef) samt Gert Bengtsson (Vice Ordf. & Sportchef) inom klubben och genom det fått lite mer inblick. När det gäller P19 och spelarna känner jag inte till mer än det jag kunnat läsa mig till på hemsidan och nätet, men det jag vet är att det sker en utveckling och att fler och fler spelare vill komma hit i takt med att A-laget får högre status vilket även speglar av sig på akademin. På sätt och vis kan det vara skönt att komma in utifrån utan förutfattade meningar och helt blank i ett uppdrag.

Hur kommer din roll se ut?

-Det som är sagt är att jag kommer sköta mycket matchanalyser kring A-laget och dess motståndare, hur det kopplas ihop med eventuell närvaro på träningar och så vidare har vi inte bestämt något kring ännu, det får vi se hur det blir när jag väl är på plats. Huvudfokus kommer vara på P19 och uppdraget som huvudtränare, men i och med att det är en heltidstjänst kommer jag även vara med och stötta damerna. Enligt mig själv en bred och bra roll.

Vad för typ av fotboll förespråkar du?

-Svårt att säga då det förändrats mycket genom åren, nu när jag kommer in i P19 måste man först och främst se vad föreningen vill och kanske anpassa sig utefter deras riktlinjer. Jag har spelat mycket 3- och 4-backslinjer tidigare. Defensivt och offensivt får man se vad för spelarmaterial som finns till hands, vart vi står och vilket skikt utav tabellen vi kommer befinna oss i. Vad jag förespråkar spelar mindre roll, vi får titta på materialet och vad föreningen vill och sedan ta beslut utefter det.

Varbergs BoIS hälsar Martin varmt välkommen tillbaka till Varberg och BoIS!