Edwin Condrup, 19 år från Lunds BK har skrivit på för Varbergs BoIS.  Edwin beskrivs som en utvecklingsbar, träningsvillig spelare med potential att bli både en mittbackstyp och mittfältare. Han har spenderat det senaste året i Lunds BK, men har tillhört Landskrona BoIS i flera år innan dess.

Joakim Persson, sportchef och tränare i BoIS sa tidigare såhär om Edwin.

– Han varit i seniorverksamhet i ett par år här nu och i vårt fall, med den omgivningen och den ålderskategorin som våra spelare ligger i så tror jag att han har stor möjlighet att utvecklas – och det är väl det viktigaste här att se om kan ta nästa steg och vara med och konkurrera om platserna i A-laget.

Edwin själv är nöjd med att ha skrivit på för BoIS.

– Det känns bra att ha skrivit på för Varbergs BoIS. Det ska bli en kul utmaning att få spela Superettan, lära känna spelarna i omklädningsrummet och försöka slå sig in i truppen. Det ska bli kul.

Du har ju tidigare tillhört Landskrona och har några års erfarenhet av seniorfotboll. Hur tror du att de åren hjälpt dig att göra dig mer konkurrenskraftig här i Varberg?

– De har hjälpt mig jättemycket. Nu är ju Philip Ljung och Thierry är som jag spelat med i Landskrona när jag kom upp i seniortruppen först så det känns bra att ha lite killar som man känner från början här. Men åren i Landskrona, och även i Lund har hjälpt mig mycket för att komma in i seniorfotbollen.

Vad har du för förväntningar på 2019?

– Först och främst ska jag slå mig in i truppen och visa att jag har här att göra och att jag har i Superettan att göra. Sen så hoppas jag att vi kan ta en så hög placering som möjligt i serien med laget.