16-årige Nils Bertilsson har skrivit på ett A-lagskontrakt med Varbergs BoIS FC. Mittbacken, som tidigare i somras varit iväg på landslagsuppdrag har varit med och tränat med A-truppen till och från under säsongen, samt varit med i U21-lagets matcher under säsongen, men nu är det alltså klart att han flyttar in i A-lagets omklädningsrum på heltid.

Hur känns det att få skriva på ett A-kontrakt?

Det känns väldigt bra. Jag kom till klubben för några år sedan, och då har mitt mål varit att ta mig till A-laget, så det känns väldigt bra att det är klart.

Du har ju fått spela lite i landslaget i år, hur har den resan varit?

Jag fick med mig mycket därifrån. Man fick ju mäta sig med de bästa, både i Sverige men också internationellt så då fick man ju en motivationsboost och blev ännu mer motiverad att träna extra då. Så det var väldigt lärorikt.

Vad är dina mål med fotbollen i allmänhet och med Varbergs BoIS i synnerhet?

Just nu är det att komma in i gruppen och träna som vanligt, sen i framtiden blir det att försöka ta en startplats här och fortsätta utvecklas, så får man se vart det tar en.

Om du skulle ge några tips till andra unga BoIS:are som siktar på A-laget, vilka skulle det vara?

Träna! Sen är det viktigt att tycka att fotboll är kul. Tycker man inte det så gör man inte det där extra som behövs för att komma upp hit (till A-laget reds. anm.).

Fredrik Danielsson, assisterande tränare till A-laget, men som också har en position som “bryggan” mellan akademiverksamheten och A-lagsverksamheten säger såhär om Nils:

Nils är en, för sin ålder, väldigt fysisk spelare, har en bra spelförståelse, en fin vänsterfot och har en fantastisk inställning till fotboll. Han är en utav dem som alltid har tränat mest och det har gett resultat. Han kanske inte har haft den största talangen, men däremot har han tränat mest utav alla och det har han dragit nytta utav och får nu också belöningen för det.

Vilka är de största anledningarna till att Nils får ett A-kontrakt?

Vi ser ju kvaliteter i honom, och så har vi skolat om honom i år, från att tidigare spelat mittfältare så ser vi honom nu mer som en mittback och vi har även använt honom som vänsterback i U19. Det är framförallt för att han har en bra blick för spelet och passar in i det vi söker.