Varbergs BoIS har idag skrivit tvååriga lärlingskontrakt med Noah Johansson och Oliver Alfonsi. De bägge är födda 2003 och har tränat med A-laget under hösten, men framförallt visat framfötterna i P19.

“-Noah är en mittback med bra storlek även om han fortfarande är lite “valpig” i kroppen så kommer det nog ge mycket att få regelbunden A-lagsträning. Oliver är mer utav en offensiv mittfältstyp som har näsa för mål och sista-passningen. Precis som Noah behöver han lägga på sig lite fart och muskler men också tuffa till sig, därför måste man upp i A-lagsnivå så fort man är någorlunda redo. Sedan får vi se hur det utvecklar sig under kommande säsong framförallt. Det skall bli spännande att följa dom och vi har ytterligare spelare i 03 och yngre lag som kommer underifrån. Man ser att det ger effekt att träna med seniorer på dom vi haft uppe senaste tiden och att utvecklingen går betydligt snabbare. Nu är det upp till dom själva, dom har två år på sig att visa att dom skall vara med och slåss på riktigt om positionerna i Varbergs BoIS A-lag” säger manager Joakim “Jocke” Persson.

Noah och Oliver kring övergången till seniorfotboll:

“Det känns som att man växer in i det, i början märkte man stor skillnad men efterhand släpper man på gasen. Nu gäller det att inte stanna av utan fortsätta trycka på” säger Noah.

“Jag känner ungefär likadant, i början gick det mycket snabbare vilket var den största skillnaden. Ju mer man spelar på A-nivå desto mer kommer man upp i tempot och nu känns det som man hänger med på träningarna. Framöver gäller det att bygga muskler och fortsätta framåt” säger Oliver.

Vi gratulerar killarna till kontrakten och önskar dom stort lycka till i framtiden!