Varbergs BoIS FC har gjort klart med Martin Pringle som ny akademi- och sportchef från och med den 1 december 2019. Kontraktet är skrivet på tre år.

Martin har en gedigen erfarenhet på mer än 15 år som tränare av både dam, herr och akademilag och han har varit huvudtränare i Göteborg FC (Dam), Västra Frölunda och senast I Eskilsminne IF (2015 – 2018). Som assisterande tränare har Martin representerat GAIS, Örgryte, Västra Frölunda och Ängelholms FF. Under åren 2011 – 2014 var Martin även involverad i FC Köpenhamns verksamhet i form av assisterande tränare för A-laget, tränare för akademilag samt scouting av spelare och motståndare i Superligan, Champions League, Europa League. Han var också involverad i spelarutveckling i FCK School of Excellence.

Martin startade sin spelarkarriär i Stenungsunds IF och vid 23 års ålder blev han värvad till Helsingborgs IF vilket efter tre säsonger tog honom ut i Europa till den portugisiska storklubben SL Benfica samt engelska Charlton Athletic FC. Under sina 7 säsonger långa karriär i Europa blev det spel i både Champions League och Europa League (SL Benfica) samt vinnare av Championship och spel i Premier League (Charlton A.F.C.). Martin gjorde även 2 A-landskamper för Sverige.

– Vi är givetvis mycket glada och hedrade att Martin Pringle väljer att komma till Varbergs BoIS FC. Han kan med sin långa och breda erfarenhet som spelare och tränare hjälpa oss att vidareutveckla Varbergs BoIS FC:s akademi och leda våra akademitränare och utveckla våra unga spelare säger Pelle Larsson, styrelseledamot och ungdomsansvarig i Varbergs BoIS FC.

– Vi kommer att kunna använda Martin på många sätt i klubben och han blir ett jättetillskott för oss i Varberg. En del av Martins uppdrag är att avlasta mig och Gert Bengtsson i sportchefsrollen men Martin kommer också att stötta mig och mitt team i form av scouting och analys. Ett viktigt arbete framåt är sätta en strategi för att våra unga spelare ska nå A-lagsnivå samt stötta vår damverksamhet i deras fortsatta utveckling, vilket Martin har stor erfarenhet av, säger Joakim Persson, Manager i Varbergs BoIS FC.

– Jag, som många andra, har följt Varbergs BoIS FC och imponerats av klubbens framfart de senaste två åren och efter att lärt känna klubben djupare under en tid så känns det helt rätt att hoppa på detta spännande uppdrag. Jag har ju jobbat med Jocke tidigare i Ängelholm, så vi känner varandra väl. Det ska bli väldigt intressant och roligt att lära känna och jobba nära alla i klubben samt att få hjälpa till med att utveckla de yngre spelarna till att bli duktiga fotbollsspelare tillsammans med ledare och tränare i Varberg, säger Martin Pringle.

Frågor Varbergs BoIS FC:
Pelle Larsson, Styrelseledamot, 0767 745 395
Joakim Persson, Manager 0730 293 909
Martin Pringle, Akademichef/ Sportchef 0730 508 068