Det blev tillslut oavgjort på Övrevi IP när BoIS tog emot Blåvitt. BoIS förde matchen under i stort sett hela första halvleken och tog helt rättvist ledningen i den andra. Blåvitt kunde sedan kvittera på frispark efter att Sebastian Möller dragit på sig en målchansutvisning.

BoIS inledde matchen med ett lite lugnare presspel än vad vi såg mot Norrby i onsdags och lät Göteborg rulla boll i backlinjen i inledningen. BoIS skulle dock trappa upp pressen och när de satte sin aggressiva press ställde de till problem för IFK, som inte alls lyckades ta sig ur den på ett bra sätt. Seljmani, Book, Beqaj och Krezic lyckades ofta vinna boll högt upp i banan.

BoIS skapade helt klart flest målchanser under den första halvleken, men det var IFK som fick den första. Sargon Abraham tog sig runt längs högerkanten och slog in bollen till Karlsson-Lagermyr som inte fick till avslutet och såg bollen gå utanför den August Strömbergs högra stolpe.

Kort därefter fick BoIS sin första riktigt vassa målchans – ett inlägg från höger nådde en inspringande Daniel Krezic som tvingade IFK-målvakten till en bra räddning. Krezic kom sedan in i matchen rejält och fick en del bollar att jobba med på sin vänsterkant. Krezic, Book och Seljmani visade ett fint samarbete och ställde till problem för IFK. Seljmani fick även han ett fint läge att göra mål, Book slog en hög djupledsboll som Seljmani nästan fick vänta in vilket gjorde att avslutet inte riktigt blev som han hade tänkt sig.

Robin Book var delaktig i det mesta framåt och spelade även fram Beqaj till ett bra läge. Avslutet var hårt, men rakt på målvakten som lyckades rädda.

När domaren blåste av första halvlek stod det 0-0, men det var verkligen mersmak för BoIS.

Den andra halvleken skulle bli en mer jämn historia, Blåvitt höjde sig ett par snäpp och fick ett mer stabilt bollinnehav än de lyckats skapa under den första halvleken. BoIS skulle dock ta ledningen 20 minuter in i den andra halvleken. Seljmani vann, som så många gånger tidigare, boll offensivt. Bollen nådde Book som slog den direkt till Seljmani i djupet som avslutade hårt och säkert intill den bortre stolpen.

Ledningen skulle dock bli kortvarig – efter en riktigt snabb kontring signerad Karlsson-Lagermyr kom Sebastian Möller bakifrån och drog på sig en frispark. Målchansutvisning och frispark från straffområdeslinjen blev resultatet. Giorgi Kharaishvili stegade fram och placerade retligt lätt in bollen i Augusts motsatta hörn till 1-1.

IFK höjde sig naturligt nått snäpp till efter utvisningen och försökte få till en forcering, men BoIS krigade på och höll undan till 1-1.

Nästa vecka väntar match mot Eskilsminne IF borta på måndag, därefter åker laget på träningsläger till Turkiet mellan den 19:e och 26:e mars.