Det blev inte en åttonde rak seger för BoIS när de åkte upp till Gamla Ullevi för att möta ÖIS. Trots en kanonstart och 0-1 efter 12 minuter kunde ÖIS växa in i matchen och kvittera i den andra halvleken. Efter en svängig avslutning på matchen lyckades dock båda lagen freda sina mål och 1-1 stod sig matchen ut.

BoIS började matchen klart bäst och redan efter 90 sekunder var Keanin Ayer nära att hitta in bollen till Girmai som såg bollen gå precis framför fötterna och ut till inspark.

BoIS fortsatte att hålla uppe trycket mot Örgrytes mål och skapade en rad fasta situationer som blev farliga gång på gång. Så även i den 12:e minuten när Girmai måttade en hörna från höger. Bollen kom till Astrit Seljmani på den bortre stolpen som satte bröstet till och såg bollen gå in i mål.

Efter BoIS ledningsmål började ÖIS ta sig in i matchen mer och mer. Viktor Sköld var till exempel oerhört nära att kunna stöta in Gustav Ludwigssons inspel, men bollen parallellt med mållinjen och BoIS kunde få undan bollen till slut.

Det var Ludwigsson för Örgryte som skulle vara den som kom till de bra lägena i den första halvleken. Efter 26 minuter vände han upp på vänsterkanten och sköt utifrån, skottet gick dock en bit utanför Strömbergs vänstra stolpe. Ett par minuter senare var Ludwigsson framme igen när han vände bort sin försvarare och sköt med vänstern – Joakim Lindner var dock på plats och täckte skottet ut till hörna.

BoIS höll ÖIS borta från några riktiga farligheter i slutet av första halvleken och kunde gå till halvtidsvila med en uddamålsledning i en halvlek där båda lagen ägt bitar av halvleken, men där ÖIS avslutade starkast.

Den andra halvleken skulle ÖIS fortsatt ha mer boll än BoIS, men efter 6 minuters spel kom BoIS fram i ett bra kontringsläge där Girmai spelade ut bollen till Beqaj till höger. Beqaj provade skott, men avslutet blev inte alls som han tänkt sig och chansen för att utöka ledningen rann ut i sanden.

Istället skulle det bli ÖIS som skulle göra nästa mål i matchen. På en frispark utifrån nådde ingen mindre än den gamle BoIS-spelaren Oliver Stanisic högst och skarvade bollen in bakom Strömberg till 1-1.

Efter ÖIS kvitteringsmål böljade matchen fram och tillbaka. BoIS hade dock svårt att skapa riktigt farliga målchanser under andra halvleken, där ÖIS spelade bra försvarsspel.

Men ändå var det BoIS som skulle få matchens absolut bästa chans bortsett från målen. Efter att Seljmani varit påväg igenom blev han neddragen och BoIS fick frispark precis utanför straffområdet. Ejupi slog frisparken som Beqaj bröstade ner till nyinbytte Rebin Asaad som fick chansen att slå in bollen i ett nästintill öppet mål. Skottet blev dock aningen högt och tog i underkanten av Ribban och ut igen. Oerhört nära för BoIS.

Matchens slutminuter blev en svängig historia där båda lagen gick för segern. Men efter 95 spelade minuter blåste domaren av matchen och BoIS segersvit var därmed avslutad. Varberg är dock fortsatt obesegrade och går in i helgens derby mot HBK som serieledare. Biljetter till den matchen köps som vanligt på varbergsbois.ebiljett.nu!