Det var ett hett möte som väntade publiken på Påskbergsvallen idag. Både på plan och i luften. Trots en drömstart för BoIS kunde Örgryte både kvittera och vända till en 2-1-vinst under den andra halvleken.

BoIS skulle få en perfekt start på matchen med ett 1-0-mål efter två och en halv minut. Tobias Carlsson slog en fin boll ut till Sebastian Möller som slog bollen snett inåt bakåt till en framrusande Girmai som inte gjorde några misstag när han satte bollen i nät.

Örgryte tog sig därefter fram till ett par halvchanser, men utan resultat för Göteborgarna. BoIS hade bra kontroll över tillställningen och var det bättre laget under större delen av den första halvleken.

Robin Book skulle sedan presentera sig för publiken precis innan halvtidsvilan när han tog sig in i straffområdet och sköt ett stenhårt skott i ribban. Krezic fick chans på returen men misslyckades med att få bollen på mål. 1-0 stod sig dock till halvtidsvila.

I den andra halvleken skulle ÖIS få mer att säga till om och redan efter 9 minuter kom kvitteringsmålet för bortalaget. Efter en djupledsboll rusade August Strömberg ut mot bollen, men Bernhardsson hann före och kunde rulla in bollen i öppen kasse.

Bara tre minuter senare skulle skulle ÖIS även fullborda sin vändning. Samme Bernhardsson drev upp bollen och försökte hitta en anfallare. I en oturlig situation där Modig försökte glidtacka undan bollen smet bollen förbi och Bernhardsson som fortsatte sin löpning fick bollen i ett fritt läge mot Strömberg som han förvaltade på bästa sätt.

BoIS försökte pressa fram en forcering, men trots att bollinnehavet var till fördel för BoIS skapades endast halvchanser, bland annat på frisparkar och vissa inspel, men målen uteblev för hemmalaget och matchen slutade med årets första förlust på Påskbergsvallen för BoIS. Vi tar nya tag och åker på lördag upp till Degerfors för att slåss om nya poäng.

Vi vill även tacka alla 3286 personer som tog sig till Påskbergsvallen idag! Ni är alla varmt välkomna tillbaka den 9:e augusti när vi tar emot Frej på hemmaplan.