Joel Palmquist hoppade in mot Östersunds FK och gjorde därmed sin första match för säsongen 2017. Efter bara sju minuter på planen prickade anfallaren in kvitteringsmålet.

– Det är alltid skönt att vara tillbaka på planen, säger han.

Varbergs BoIS åkte på en snöplig 2-1-förlust mot Östersunds FK i gruppspelet av Svenska Cupen. Saman Ghoddos prickade in segermålet i slutminuterna, 94:e minuten, efter ett inspel från Dennis Widgren.

– Det var jättetråkigt. Vi hade några anfall och spelade bättre fotboll än i första halvlek. Sedan gjorde de mål i 94:e minuten. Vi täckte allt som de skapade dessförinnan så det var segt, säger Joel Palmquist.

Varbergs BoIS hade dessförinnan kvitterat genom inbytte Joel Palmquist som bara hade varit på planen i sju minuter. På en snabb omställning hittade Thomas Boakye fram till Palmquist som placerade in bollen bakom Östersundsmålvakten Andreas Andersson.

– Det var ett bra förarbete av Thomas som sprang igenom deras försvar. Sedan slog han in bollen på Elias men bollen gick till mig istället. Jag dunkade till bollen och hoppades på att den gick in, säger han.

Det var Palmquists första match och mål för säsongen 2017. Palmquist missade träningsmatcherna innan cupmötet på grund av skada, men är numera tillbaka i full träning.

– Jag har haft lite ljumskproblem som gjorde att jag inte kunde gå hundra procent på träningarna. Jag har inte velat riskera något, säger han och fortsätter:

– Jag gjorde tre träning för fullt under förra veckan, då fick jag klartecken för spel. Det är alltid skönt att vara tillbaka på planen.

Svenska Cupen fortsätter på söndag när Varbergs BoIS möter Hammarby på Tele2 Arena. Palmquist är hoppfull inför bortamatchen.

–  Det kommer bli roligt och spännande. Jag har aldrig spelet på Tele2 och det brukar vara mycket folk. Det kommer bli riktigt intressant att se hur den matchen utspelar sig, säger han.