Joakim Persson har förlängt sitt avtal med Varberg BoIS ytterligare för att få ännu mer kontinuitet och långsiktigt tänk i föreningen

– Vi har förlängt avtalet med Joakim för att få kontinuitet och arbeta efter en långsiktig plan som förening och tränare är överens om, som framför allt bygger på att utveckla unga lovande spelare och egna talanger, säger Lars Karlsson om förlängningen.

Jocke kommer under sin nya titel som manager, fortsatt ha samma ansvar över A-truppen, men nu också ha en tydligare kontakt med föreningens akademitränare kring för att spetsa till ungdomsverksamheten ytterligare. Persson kommer genom regelbunden kontakt med akademitränarna bland annat vara med och diskutera förflyttningar av spelare mellan olika akademilag enligt Tipselits akademimodell samt delta på en del träningar och matcher för akademilagen.

– Vi måste spetsa till och utöka hela ungdomsverksamheten, med kvalitativa ledare och öka förståelsen för vad som krävs att man som ungdomsspelare ska kunna ta alla kliven för att bli en elitspelare. Det är en oerhört liten procent som till exempel blir superettanspelare eller allsvenska spelare. Tittar vi nu så har BoIS en -00:a, två -01:or, två -02:or och en -03:a som tränar kontinuerligt med A-truppen, men det säger fortfarande inte att det blir elitspelare av dem, men det visar att vi som förening någonstans prioriterar att ungdomsspelare har X antal platser i en A-trupp där man kommer upp i tidig ålder, säger Jocke.

Det är det långsiktiga tänket och kontinuiteten som gör Jocke förlänger sitt avtal med ytterligare två år. Persson kommer även att bli Varbergare på riktigt då han planerar att flytta.

– Detta blir en långsiktig satsning som gör att jag till 95% kan flytta familjen hit och lägga fler timmar på BoIS än jag lägger på motorvägen. Sen för min egen del så tycker jag att det är spännande med Varbergs BoIS framtid, då det finns så mycket som kan göras mycket bättre.

Det till exempel en annan grej att komma till Halmstads BK eller Kalmar FF där mycket av arbetet redan är utfört och att man sen kan jobba med att justera detaljer. För oss handlar det om att hitta en helhet som ska bli mycket bättre, nerifrån ungdomsverksamheten och hela vägen upp.

Vi har börjat med A-laget, men vi har fortfarande mycket jobb kvar innan jag tycker att vi är där till exempel Öster är, eller där HBK är. De klubbarna en annan historik, de har jätteanläggningar och så vidare. Sen går det kanske inte bättre rent fotbollsmässigt just nu, men på sikt tror jag ändå att det finns en anledning till att de klubbarna lever år ut och år in. Även om de åker ur ett år så kommer de alltid tillbaka.

Det är den styrkan vi ska hitta i Varbergs BoIS som förening också, och då måste det vara bra hela vägen nerifrån och en tydlighet så att alla förstår vad som gäller när man är i Varbergs BoIS, avslutar Jocke.

Avtalet träder i kraft vid årsskiftet och sträcker sig till och med 2023-11-30, med en option till förlängning över 2024.