Den 21-årige ytterbacken Philip Ljung har skrivit på för Varbergs BoIS. Philip, som tillhört Landskrona BoIS under den större delen av sin karriär lämnar nu svartvita BoIS för Varbergs grönsvarta tröja.

Det känns otroligt kul. Skönt att det snart är dags att dra igång också, men det ska bli väldigt kul. Det är ett spännande år som kommer och det känns lovande, säger Philip.

Under säsongen 2018 spelade Philip 15 matcher i Superettan för Landskrona när laget var uppe och vände i Superettan 2018. Lite av ett uppvärmningsår i landets näst högsta division.

Känner du att du tagit de kliven under 2018 så att du känner dig redo Superettan?

Ja, men det tycker jag absolut. Jag har legat i bra nu under uppehållet också, så det ska bli skoj. Jag tog många kliv under fjolåret, så det ska bli väldigt kul att få testa av sig.

Vad ser du fram emot mest av att spela för Varberg?

Just nu är det roligaste att komma igång och träna igen, träffa lagkamraterna. Sen ska det bli kul när matcherna drar igång, jag tror vi kan bli ett lovande lag i år också, det känns bra.

Som spelare, hur skulle du beskriva dig själv?

En ledartyp som gillar att spela fotboll längs marken. Duktig i positionsspelet och en bra passningsfot.

Du kan ju spela både mittback och ytterback, vilken position föredrar du?

Senaste tiden har jag spelat både i en trebackslinje och som ytterback, så jag trivs bra i båda rollerna. Men man blir ju mer den där ledargestalten om man är mer i mitten än ute på kanten där man får löpa mer.

Jocke Persson säger såhär om sitt nyförvärv

Philip är en utvecklingsbar mittbackstyp som även kan spela ytterback. Han har varit i Landskrona BoIS i princip hela sitt fotbollsliv och har som sagt stor utvecklingspotential, men han har även dragit på sig både division 1- och Superettanerfarenhet och bör kunna vara en mittback här som kan slå sig in i startelvan inför säsongen.