Varbergs BoIS kan idag presentera en ny målvakt inför säsongen 2021. Det är den 27 år gamla Malmö-pågen Philip Mårtensson som skrivit på ett tvåårskontrakt och ansluter med Landskrona BoIS som senaste klubbadress, dit han under säsongen 2020 varit utlånad ifrån Trelleborgs FF. Philip har Eriksfälts FF (numera Lindeborgs FF) som moderklubb och har efter det spelat pojkallsvenskan för LB07, samt genomfört två sejourer i BK Vången där han påbörjade sin klättring i seriesystemen från division 6, vilket resulterat i klubbadresser som BK Olympic, Torns IF, Trelleborgs FF och nu senast Landskrona BoIS. Under föregående säsong stod Philip 23 matcher för Landskrona BoIS och var delaktig i klubbens avancemang från Division 1 till Superettan. Vi tog en avstämning med Philip när han var på plats på Varberg Energi Arena för att skriva på kontraktet:

Först och främst välkommen till Varbergs BoIS Philip, hur känns det här?

-Tack så jättemycket, det känns fantastiskt bra att få chansen i Allsvenskan, det är något man jobbat för länge så det skall bli väldigt inspirerande.

Du ansluter ifrån Landskrona BoIS där du under säsongen stått 23 matcher och varit med om att ta klubben upp i Superettan igen. Hur har du upplevt säsongen 2020?

-Det har varit ett väldigt utvecklande år, jag kom på lån ifrån Trelleborg till ett helt annat spelande fotbollslag. Jag har utvecklats väldigt mycket i mitt spel med fötterna och det korta spelet, då Landskrona mestadels förespråkat att sätta igång den kort i sitt spelsätt. Efter den här säsongen känner jag att man blivit en mer allsidig keeper och kan hantera stora delar av spelet, så totalt sett ett roligt och utvecklande år.

Hur skulle du beskriva sig själv som målvakt och vilka är dina styrkor?

-Jag ser mitt lugn som en styrka, jag stressar inte upp mig. Sedan har jag som sagt utvecklat mitt spel med fötterna väldigt mycket och skulle vilja säga att jag är allsidig. Samtidigt finns det alltid saker att utveckla.

Nu tar du ett kliv uppåt till landets högsta serie, hur ser du på den utmaningen och konkurrenssituationen?

-Egentligen ser jag på det som vilken konkurrenssituation som helst, nu är det Allsvenskan och det gäller att steppa upp ex antal steg. Det siktar jag också på att göra och det skall bli spännande att konkurrera med (August) Strömberg.

Vad känner du till om laget och staden?

-Staden har jag dålig koll på, däremot har jag följt laget sedan man kvalade sig kvar i Superettan 2018. Jag är god vän med Astrit Selmani, vi spelade ihop i Torns IF så man har följt laget i och med det. Det skall bli extremt roligt att hoppa på tåget och vara en del utav resan som klubben har påbörjat.

Manager Joakim Persson om värvningen:

-Philip är en målvakt som vi haft koll på via Astrit Selmani, som snackade om honom redan 2018 när han skrev på för Trelleborgs FF. I år har han varit utlånad till Landskrona BoIS och hjälpt dom upp i Superettan. Vi trodde väl att han skulle förlänga med tidigare klubbar men när möjligheten uppstod var vi snabba på att agera och signa honom för två år. Han är en hårt arbetande spelare som hela tiden vill utvecklas och kommer utmana August (Strömberg) om förstaspaden. Philip är precis den typen av värvningar som BoIS vill stå för – erfarenhet från lägre nivå, driver sig själv och kommer brinna för möjligheten att att få lira boll med BoIS.

Varbergs BoIS hälsar Philip varmt välkommen till klubben!