Premiärnerver, en ny komponerad backlinje och en bortamatch i Blekinge – Det betyder tydligen en hållen nolla, och tre poäng för Varbergs BoIS. För det var så det gick på Strandvallen, Varberg vann till slut med 1-0 efter att Astrit Seljmani gjort 1-0 framspelad av Pep Beqaj. Men Varberg var trots 1-0-segern det bättre laget under majoriteten av de 90 minuter plus tillägg som spelades.

Varberg började matchen klart bättre än Mjällby efter de första 5 minuternas ställningskrig. Daniel Krezic var pigg på sin kant, Robin Book visade fina intentioner och Astrit Seljmani jobbade hårt längst fram. Mjällby var dock inte ofarliga i inledningen, snabbe Jobe på vänsterkanten var hemmalagets kanske bäste spelare under den första halvleken, men Joakim Lindner gjorde ett fint jobb att hålla honom borta från några riktiga farligheter. Mjällby spelade ett ganska rakt spel och slog en del tidiga inlägg mot sina isländska anfallare.

BoIS, och den första halvlekens bästa målchans kom efter elva minuters spel. Robin Book och Daniel Krezic klapp-klapp spelade sig igenom Mjällbys mittfält och Krezic kunde driva boll centralt. Han hittade Astrit Seljmani i djupet som slog in den snett inåt där Krezic fyllt på. Målet stod helt öppet, men en gräsplan i Mars gör att det ibland studsar lite oturligt, vilket gjorde att Krezic fick se sitt avslut gå över det högra krysset. Men visst ska det vara mål på såna chanser.

Mjällby hade ett par frisparkar runtom BoIS straffområde, inga blev superfarliga, förutom ett andraläge där Mjällby skapade viss press på BoIS, men läget slutade i en offsideavblåsning.

Varberg höll ofta i bollen, men några superchanser förutom Krezics läge skapades ej. Krezic hade ett par skottförsök, Girmai försökte hitta lösningar och det fanns ett par fasta situationer där BoIS bet sig kvar bra. När domaren blåste för halvtidsvila visade statistiken på 7 avslut varav 7 på mål för BoIS, och hemmalaget 2 avslut på mål, men ändå stod det 0-0 på resultattavlan.

Den andra halvleken skulle börja bra även den för BoIS som skapade lägen efter bara sekunder in, men skottet gick tätt över till hörna efter Krezic brutit in från vänster. Krezic skulle skapa en liknande chans bara minuterna senare, men skottet täcktes.

Generellt var den andra halvleken mer avvaktande, men BoIS skulle fortsätta vara aktiva runt Mjällbys straffområde, och efter ca timmens spel skulle BoIS få på en skottkavalkad, men Mjällby spelade väldigt uppoffrande och klarade av att blockera allihop.

Jobe var återigen väldigt aktiv för Mjällby, och det verkade som att han var hemmalagets enda hopp att göra 1-0 till hemmalaget. Men, det skulle till slut Varberg göra. Joakim Lindner nickade fram bollen till en urstark Perparim Beqaj som vände upp och hittade Astrit Seljmani i djupet som hittade den lilla lilla luckan mellan målvaktens ben. Otroligt skönt för BoIS, som varit det bättre laget hela matchen.

Mjällby skapade en viss forcering i slutminuterna, men Varberg höll undan och lyckades knipa den där sköna segern till slut! Nästa helg är det hemmapremiär, då kommer Trelleborgs FF till Påskbergsvallen för att spela om poängen. Matchen börjar klockan 15:00 på söndag. Varmt välkomna då!