Varbergs BoIS kan idag presentera Rasmus Cronvall till Varbergs BoIS. Den 17-årige målfarlige anfallaren har under 2019 spelat i Varbergs GIF i division 3, där han stått för inte mindre än 17 mål på 21 matcher.

– Rasmus är en ung lokal spelare som har skaffat sig seniorerfarenhet i GIF. Han är en notorisk målskytt, har alltid varit och kommer antagligen alltid att vara det också. Att han byter miljö till oss och får mäta sig med bättre spelare runt omkring sig tror jag är ett bra sätt att utveckla honom.

Sen har vi också tagit Alexander och Albin från Tvååker. Så den lokala förankringen, att vi tittar på det som är närmast oss först, är viktigt för vår del. Sen är det upp till Rasmus själv att ta nästa steg, att ta sig in i en startelva i BoIS kräver tålamod och långsiktighet, så därför har vi skrivit ett treårsavtal med Rasmus, säger Joakim Persson.

Rasmus å andra sidan siktar på att ta en startplats.

– Mitt mål är att försöka ta en startplats, men sen ser man på konkurrensen också, så man får arbeta sig upp och det gäller att jobba hårt nu, komma in i laget och försöka ta för sig.

– Det är riktigt roligt att få steppa upp det lite. Det kommer bli nya utmaningar i BoIS.

Att byta GIF mot BoIS är inget Rasmus tänker så mycket på.

– Nej, jag ser inte GIF och BoIS som rivaler på det viset.

Under 2019 vann Varbergs GIF Division 3, där Cronvall var väldigt tongivande med sina 17 mål, och han själv är nöjd med sin säsong och känner att säsongen har gett honom rätt verktyg att ta nästa steg.

– Jag är nöjd, även fast det kunnat bli många mer mål. Men det gick bra hela säsongen, jag gick skadefri och spelade nästan alla matcher förutom nån match där jag var avstängd för gula kort. Så jag är nöjd med min säsong.

Jag känner att jag fått lära mig mycket nu på seniornivå. Med psykningar och så – men det har väl inte funkat riktigt, så jag har fått lära mig mycket.