Den 24-årige mittfältaren Rebin Asaad har skrivit på för Varbergs BoIS. Rebin kommer senast från Hammarby IF efter en lånesejour i IK Frej, men har även spelat för Halmstads BK och Ängelholms FF – där han också hade Jocke Persson som tränare.

Rebins bästa säsong gjorde han 2016, då han spelade 21 matcher, varav 16 från start när HBK tog steget upp till Allsvenskan efter att ha åkt ur året innan. 2017 spelade han 15 matcher för Hammarby innan han lånades ut till IK Frej under 2018.

Att ha skrivit på för Varbergs BoIS och spela under Jocke Persson igen känns enligt Rebin bra.

Det känns väldigt bra. Det tog lite tid, men nu är jag här med Jocke Persson igen, så jag ser verkligen fram emot det.

Du kom ju från Hammarby, vad tyckte du om att spela där? 

Publiken är som alla vet fantastisk och Stockholm som stad gillar jag otroligt mycket. Så det var ett roligt äventyr.

Tyvärr blev det inte så mycket speltid för dig där, något som det förhoppningsvis blir ändring på nu när du tar ett steg ner, hur ser du på det? 

Det är det jag hoppas på, att jag får ännu mer speltid, nu när jag tog ett steg tillbaka. Det känns som att jag måste komma igång och få speltid så jag fortsätter utvecklas som fotbollsspelare.

Hur du skulle beskriva dig själv som spelare? 

Jag ser mig själv som en innermittfältare, men kan även spela på andra positioner på mittfältet, yttermitt till exempel. Jag är bolltrygg och har ett bra driv med bollen, det är väl framförallt de kvalitéer jag har.

Vad ser du fram emot mest av att få spela nu i år? 

Det är framförallt matcherna. Bara själva grejen att få spela match. Det är ju det man tränar för – det blir annars ganska segt att bara träna vecka ut och vecka in och inte få spela. Det tar lite på en, så jag ser verkligen fram emot att få spela igen.

Vad har du för förväntningar på säsongen? 

Jag har inte så jättebra koll på laget än – men jag vet hur Jocke fungerar, han vill vinna varje match och det gillar jag. Så det ska bli kul!