Det blir dessvärre inget gruppspel i Svenska Cupen för Varbergs BoIS del kommande vinter. Mini-lägret på östkusten avslutades igår med match mot Oskarshamns AIK i kvalspelets andra omgång, där hemmalaget efter 120 mållösa minuter lyckades vinna straffläggningen med totalt 5-3, och därmed kvalificera sig för vinterns gruppspel.

Manager Joakim “Jocke” Persson kring gårdagens match:

“OAIK var precis som förväntat ett bra fotbollslag som vågade spela sin egen possession-fotboll, men de hade även ett bra omställningsspel så vi fick en rejäl fight. Jag är ändå nöjd med helheten och vi skapade tillräckligt med stora chanser, halvchanser och en mängd hörnor för att göra ett par mål. Oskarshamn var absolut giftiga och August fick göra ett par högklassiga räddningar och den nya backlinjen sattes på prov” beskriver manager “Jocke”.

Vad betyder det för er att inte få spela i cupens gruppspel till vintern?

“Det påverkar planeringen såklart och vi får lite mer jobb, men vi vänder det till något positivt och kanske kan vi åka på träningsläger i lugn och ro och hitta kvalitativt motstånd från utlandet. Jag sitter inte på svaren idag men vi har en del idéer som säkert blir bra. Nu lägger vi fokus på IFK Göteborg borta och blickar framåt” avslutar “Jocke”.

BoIS startade matchen med följande manskap:

Strömberg-Ayer-Mensah-Modig-Winbo-Matthews-Sadiku-Monday-Norlin-Aliev-Tranberg.

Byten:

Aliev <-> Selmani 58´

Monday <-> Le Roux 60´

Tranberg <-> Birkfeldt 78´

Matthews <-> Fofana 102´

Nästa match för BoIS spelas på söndag 4 oktober. Då är det Allsvenskan som gäller när man reser upp till Göteborg och Gamla Ullevi för att möta IFK Göteborg. Matchen har avspark 17.30 och sänds som vanligt på Dplay.