Kontraktet är påskrivet och Robin Simovic tillhör numer Varbergs BoIS. Den 29-åriga och välmeriterade anfallaren återvänder därmed till Allsvenskan efter fem år utomlands. En period som inneburit spel i Nagoya Grampus och Omiya Ardija i den japanska högstaligan, Livorno i Serie B och senast för ODD i norska Eliteserien.

-Det känns väldigt inspirerande. Jag har haft Jocke som tränare tidigare för knappt tio år sedan i Ängelholms FF och kände nu att det var dags att återförenas med honom och kampera ihop igen. Det skall bli spännande att se vad vi kan uträtta under säsongen med vår unga trupp, säger Robin själv.

Han har haft koll på Varbergs BoIS under de senaste åren.

-Man känner till klubbens resa och att man var nederlagstippade i Superettan för två år sedan. Sen att man tagit steget upp i Allsvenskan där man gjorde bra ifrån sig under föregående år. Man har följt laget och de har gjort ett jättebra jobb så det skall bli kul att bli en del utav det.

Robin vill nu bidra med både sin rutin och kvaliteter:

-Mina styrkor är min split-vision, bolltouch, avslut och spelförståelse. Förhoppningsvis kan jag också bidra med den rutin som man samlat på sig efter alla dessa år. När jag kom hem kände jag att jag behövde lite ledighet och efter att ha pratat ihop mig med familjen kände jag att det vore kul att spela i Sverige. När möjligheten dök upp att göra det med Jocke som tränare kändes det helt rätt.

Joakim Persson:

-Vi har signat ett avtal med Simovic som bägge parter är nöjda med och hans ambition är givetvis att komma ut i fotbollsvärlden igen. Men av olika anledningar så gick detta i hamn trots att han är en spelare på en nivå som vi normalt inte har en chans att få. Vi har inte arbetat tillsammans sedan han gjorde dundersuccé i Ängelholm 2012 med 17 baljor. Men det är med stor glädje som jag ser Robin i BoIS-tröjan och vi har alltid sagt att vi ska ses igen i Allsvenskan och nu händer det, det skall bli extra kul att arbeta med den bästa avslutaren jag någonsin tränat. Jag har sett en del matcher under hans tid i Japan och Robin har utvecklat sitt rörelsemönster och sen är han ju ett monster i och runt boxen. Magiska fötter trots sin storlek på 199 cm med en fantastisk spelförståelse och förhoppningsvis kan han också bidra till alla våra yngre spelare.

Vi hälsar Robin varmt välkommen till Varbergs BoIS!