Sebastian lämnar Varbergs BoIS samtidigt som han lägger sin elitsatsning inom fotboll på is. Den 27-åriga försvararen kommer nu satsa på utbildning och sin civila karriär. Sebastian kom till Varbergs BoIS inför säsongen 2018 och har därmed varit med på resan som tagit klubben från negativt kval i Superettan till säkrad plats i Allsvenskan 2021. Totalt har han registrerats för 51 matcher i den grönsvarta tröjan och stått för två mål.

Vi tog en avstämning med Sebastian kring hur han kommit fram till sitt beslut och sin närmsta framtid:

-Anledningen till att jag avslutar mitt kontrakt är att jag nu skall gå en utbildning som jag länge har velat gå och med det en ännu hårdare satsning på yrkeskarriären och även en möjlighet att lägga mer tid på familjen, som kommer krävas kommande åren. Med hänsyn till detta känner jag att fotbollen är det som får kliva åt sidan med tanke på all den tid som krävs på elitnivå, så fungerar tyvärr inte alla dessa tre prioriteringar tillsammans.

Hur skulle du summera din tid i BoIS och vilka har varit höjdpunkterna?

-Under mina tre år här har jag fått uppleva mer än vad många fotbollsspelare inte ens får uppleva under en hel karriär. Allt från bottenstrid med kvalspel för att hålla sig kvar i Superettan till att få skriva historia genom att spela oss upp i Allsvenskan. Höjdpunkterna är kvalspelet 2018, lättnaden som infann sig när vi vann mot Oskarshamn samt avancemanget till Allsvenskan när vi lyckades med något som ingen trodde var möjligt.

Vad kommer du sakna mest?

-Givetvis mina lagkamrater från de tre åren i föreningen och alla de fina stunder vi upplevt tillsammans. Allt från de fina människorna och supportrarna som är och stöttar på varje träning och match, till de som sköter allt runt matcherna. Ingen nämnd ingen glömd.

Sportchef Gert Bengtsson:

-Vi tackar Sebastian för hans tid i BoIS där han varit en viktig tillgång, samt önskar honom lycka till i framtiden.