[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

BoIS inledde matchen starkast, och fortsatte sedan att dominera matchbilden. Albert Ejupi och co på mittfältet stod upp bra och
fördelade bollarna fint. Halmia kom aldrig till några egentliga farligheter under hela första halvlek, utan fick mest träna försvar.

Albin Skoglund var pigg ute på vänsterkanten och hotade ofta, och försvarskvartetten med Bohman, Nurkic, Zackrisson och Hampus
Danielsson gjorde det bra i försvaret. Matt Pyzdrowski i målet behövde egentligen bara göra en räddning under de första 45
minuterna.

Målet kom i den 36:e matchminuten genom den provspelande amerikanen Zev Taublieb som tog en bra djupledslöpning, smet in
framför försvararen och säkert placerade in 1-0. 1-0 blev också halvtidsresultatet.

Andra halvlek såg mer eller mindre en helt ny BoIS-elva gå in på plan och 2-0 skulle inte dröja. I matchminut 55 vek Nahom Girmai in
från högerkanten och sköt med vänstern. Bollen styrde på en försvarare som ställde halmiamålvakten en aning. Efter 2-0-målet var det bara kontroll som gällde för BoIS. Albin Svensson i BoIS-målet, som ersatte Pyzdrowski i halvtid, behövde även han bara göra ett fåtal ingripanden. BoIS spelade av matchen och vann tillslut med 2-0 mot ett IS Halmia som egentligen inte hade jättemycket att säga till om över 90 minuter.

Assisterande tränaren Paul Olausson var positiv efter matchen, men var noga med att påpeka att det är mycket kvar att jobba på:

Alltid skönt med vinst, alltid skönt att inte släppa in mål. Men det finns mycket kvar att jobba på. Sen fanns det tendenser i vårat spel. Så vi är på gång i processen, men sekvenserna blir lite för korta ibland i vårat anfallsspel.

Sen är matchbilden som så att Halmia vägrar droppa ner, och då måste vi gå över dem. I andra blev det lite bättre, vi klarade av konsten att sätta en boll eller gå runt dem för att sedan “breaka” och börja om för att få de låga, men det är en utvecklingsprocess.

Det var ju inget Halmia som visade något större motstånd eller aggressivitet idag.

Nej, men nu idag ville vi prova att pressa högt. Dock blev pressekvenserna ibland lite för långa och så blev det omställning, och så tog vi den omställningen trots att det kanske inte var optimalt vilket gjorde att vi slösade lite ondödig energi. Men motsåndet var som det var, vi ville mest se hur vi klarade av att spela.

Det var ju många provsspelare och u-lagsspelare med idag, hur skötte de sig?

Positiv bild från flertalet håll tycker jag! Utan att nämna någon så var det ingen som föll ur ramen, utan alla visade prov på kunnande. Sen vill man alltid se videon, få intryck och se vilka beslut de tar innan man kan utvärdera exakt vad de gjorde där ute, men överlag var det positivt.

Nästa helg spelar BoIS igen. Den 10:e februari kommer Eskilsminne IF till Påskbergsvallens konstgräs. Matchen börjar 12:30, vi syns då!

Målskyttar:
Zev Taublieb, ’36
Nahom Girmai ’55
[/av_textblock]