Det blev tillslut seger mot IK Sirius idag. På ett soldränkt, men kyligt Övrevi IP såg de knappa 200 besökarna en 2-1-vinst.

Matchen började någorlunda jämnt. Sirius satte en hög och aggressiv press vilket skakade BoIS en aning. Efter ca 10 minuter tog sig BoIS in i matchen på riktigt och började hålla i bollen mer och mer. BoIS skapade även ett par lägen då, men målet skulle dröja till den 20:e matchminuten. BoIS vann boll högt upp i banan, kom runt på högerkanten och spelade in bollen till Nahom Girmai som vände bort sin försvarare och satte bollen i mål.

Sirius tuggade sig in mer och mer i matchen, och försökte ofta hota genom deras högerkant, vilket skulle få resultat då kvitteringen kom i den 39:e minuten. Inspel från höger som sedan hittade Stefano Vecchia som kunde slå in bollen i mål.

Andra halvlek såg ett hetare BoIS, bättre och vassare offensivt. Sirius hade inte många chanser mot Pyzdrowski i BoIS-målet. Istället såg besökarna på Övrevi ett BoIS som vann de flesta andrabollar och visade en enorm vilja, vilket skulle ge resultat. Efter dryga timmen vann Bergman boll från sin högerbacksposition, väggspelade sig framåt med Teddy Bergqvist och levererade bollen till Albert Ejupi som kom till avslut. Ett tungt skott som träffade ribban bakom Josh Wicks i Siriusmålet, på returen var Perparim Beqaj hetast och satte dit 2-1.

Därefter fortsatte BoIS skapa chanser och hade ett par halvfarliga lägen i djupet på bland annat Teddy Bergqvist och Gabbe Altemark-Vanneryr. Sirius kom inte till några egentliga farligheter, utan matchen kunde spelas av från BoIS sida. Matchen slutade 2-1.

Nästa helg är det dags för den avgörande omgången. Då åker BoIS till Växjö för att möta Östers IF. BoIS behöver vinst, samt att IFK Göteborg tappar poäng mot Sirius för att ta sig vidare till slutspelet i Svenska Cupen. Nästa hemmamatch är en träningsmatch mot Utsiktens BK den 10 mars på Ankarvallen klockan 14:00. Välkomna då.

Varbergs BoIS – IK Sirius FK 2-1 (1-1)
Målskyttar:
Nahom Girmai (20′)
Stefano Vecchia (38′)
Perparim Beqaj (63′)