dsc_0057

Det blev en osannolik avslutning på matchen där BoIS trots tappad 2-0-ledning kunde gå från Påskbergsvallen med 3 poäng efter ett sent segermål.

Varbergs BoIS tog tidigt tag i taktpinnen i kvällens viktiga toppmatch i Superettan och pressade på under den första kvarten men målchanserna uteblev. I den 20 min erövrade Thomas Boakye bollen av Dalkurds högerback och tog sig in i straffområdet. Han föll i duell med en försvarsspelare men domaren valde att göra en klassisk hockeywashout och blåste därmed ingen straff. Dalkurd stack upp och hade ett bra läge i den 21 min när forne Halmstadsspelaren Dusan Djuric slog ett bra inlägg som Omar Jagne nickade över. Förre BoIS-spelaren Kujtim Bala hade ett farligt inlägg mellan Wulff och backlinjen i den 27 min men ingen anfallare fick bollen på foten. Kalle Söderström fick i den 31 min ett perfekt pass av Mats André Kaland och tog snyggt med sig den i farten. Friläget stoppades i sista stund av George Moussally. Sebastian Crona slog minuten efter ett farligt inlägg som boxades ut av Dalkurds målvakt Frank Pettersson. BoIS pressade nu på för ett ledningsmål och Elias Anderssons oväntade avslut från snäv vinkel i den 34 min höll sånär på att leta sig in i målet men Pettersson stod för en formidabel räddning och på returen sköt Joel Palmqvist över. Firma Andersson/Palmqvist skulle dock revanschera sig och med fem minuter kvar av halvleken såg det ut som Elias skulle dra på ett skott med sin vänsterfot men skottet blev till en perfekt genomskärare till Joel Palmqvist som enkelt kunde rulla in sitt första Superettanmål i karriären.

Joel Palmqvist kommenterade sitt första mål i paus: – Det känns riktigt bra, första målet i Superettan och bra stämning på läktaren. Det såg ut som Elias skulle skjuta och jag var på väg mot en eventuell retur men det blev ett perfekt pass till mig.

Kalle Söderström fick tidigt i den andra två bra lägen som tyvärr inte resulterade i något mål. Istället var det Dalkurd som tog över spelet i mitten av den andra halvleken och Wulff räddades av stolpen i den 63 min och minuten efter spelade Kujtim Bala fram Mirkan Aydin som sköt precis utanför samma stolpe. Nsima Peter byttes in i stället för målskytten Palmqvist i den 74 min och hade knappt hunnit in på planen innan han hade gjort ett drömmål. Det var i den 76 min som Söderström och Kaland spelade sig igenom Dalkurdförsvaret. Bollen hamnade till slut hos Nsima som klackade sig förbi sin back och dundrade upp 2-0 i krysset. Joakim Wulff hann rädda ett friläge innan han i den 81 min fick släppa in sitt första mål på länge. Kujtim Bala slog ett inlägg som nickskarvades till Aydin som nickade in reduceringen till 2-1. Det blev en spännande avslutning på matchen och inbytte Erik Nilsson glidtacklade till sig bollen i den 89 min i Dalkurds straffområde och avslutade med ett skott som tog i stolpen. Istället för 3-1 i den situationen stack Dalkurd upp och kvitterade i den 92 min genom inhoppande Ahmed Awad som lobbnickade in 2-2. Ett tungt mål för BoIS som hade haft trepoängaren i en liten ask 10 min tidigare. Men som sagt var, avslutningen blev spännande och i den 94 min tog sig Erik Nilsson återigen förbi sin försvarare och frispelade Nsima Peter som nog gjorde sitt livs lättaste mål när han från 50 cm rullade in bollen till osannolika 3-2.

Matchhjälten Nsima Peter: – Jag är lycklig över målen och att vi vann matchen.

I och med segern knappade BoIS in på Dalkurd och är nu endast 1 poäng ifrån fjärdeplatsen och tog fjärde raka segern. Segertåget går förhoppningsvis vidare borta mot Frej på måndag.

Text: Christian Gladh