Den nionde vinsten för säsongen får BoIS vänta på. Trots ett ledningsmål från BoIS i den 55:e minuten kunde Frej kvittera på hörna i slutminuterna och dela på poängen.

BoIS kunde dock tagit ledningen mycket tidigare i matchen. Redan efter 50 sekunde vann BoIS boll och Robin Book kunde avancera mot mål. Book tog avslut vid straffområdeslinjen, men skottet gick över. Frej var långt ifrån ofarliga matchen igenom och var även de nära precis i inledningen. Direkt efter Books avslut kom Frej runt på vänsterkanten och bollen kom till en Frejspelare som totalt missade avslutet i ett någorlunda oskyddat BoIS-mål.

BoIS hade kontroll på matchen i den första halvleken och kom ofta till avslut. När domaren blåste av första halvlek hade BoIS kommit till avslut inte mindre än elva gånger. Frej skapade dock en del chanser, inte minst på fasta situationer där de hade en boll i mål efter en hörna, men där August i BoIS mål fick frispark istället för ledning till Frej.

I den andra halvleken skulle dock målen komma. 10 minuter in fick Astrit Seljmani en boll i djupet där en försvarare kom inglidandes. I situationen blev Frejspelaren liggande och Astrit kunde hämta upp bollen och avancera in i straffområdet dit Robin Book kom inrusandes. Seljmanis passning till Book satt där den skulle och Book kunde rulla in 0-1 till BoIS.

Efter ledningsmålet var det Frej som höjde nivån nåt snäpp och BoIS fick försvara sig mer. Efter 80 minuter gjorde Jocke Persson ett dubbelbyte då Keanin Ayer och Daniel Krezic ersattes av Philip Ljung och Sebastian Möller. Två byten för att hålla nollan och åka hem till Varberg med tre poäng. Så blev dock inte fallet. I den 85:e minuten fick Frej en hörna som Hjalmar Ekdal i Frej nådde högst på och satte dit 1-1.

BoIS lyckades inte få in något nytt ledningsmål på de återstående 8 minuterna, utan får idag nöja sig med 1-1 mot ett bra Frej på Vikingavallen. Varberg har nu gått obesegrade i tio raka Superettanmatcher och härnäst väntar västkustmöte mot GAIS hemma på Påskbergsvallen den 2 Juni kl 15:00.