Under gårdagskvällen spelades det för första gången allsvensk fotboll i Varberg när IFK Göteborg kom på besök till Varberg Energi Arena. Gästerna kom till matchen med en 0-1 förlust i ryggen från sin hemmapremiär mot Elfsborg förra helgen, medan BoIS hade med sig sina tre poäng från måndagens starka insats i Helsingborg.

BoIS inledde starkt och efter 15 minuter slog Jon Birkfeldt en fin långboll i djupet på Gustaf Norlin, som från vänsterkanten kunde springa sig ren och hitta in med bollen till en framrusande Alibek Aliev. I en tilltrasslad situation var sedan “Blåvitts” Kristopher Da Graca siste man på bollen, innan den studsade över mållinjen och BoIS hade tagit ledningen med 1-0.

Under sista 30 minuterna av första halvlek skapade båda lagen flera fina chanser, men det var först på tilläggstid som IFK Göteborg lyckades kvittera. På en hörna skarvades bollen till en fristående Tobias Sana som vände på en femöring och skickade upp bollen vid det första krysset. Stojan Lukic i Bois-målet var på bollen men lyckades inte hålla den utanför mållinjen och matchen gick till paus i likaläge.

“Vår start är lysande. Vi visar upp ett mycket energiskt presspel och får betalt för det genom 1-0 målet. IFK Göteborgs kvittering kändes snöplig, ett märkligt mål där vi hamnar fel i våra positioner på hörnan, vilket jag får ta på mig” kommenterar huvudtränare Joakim “Jocke” Persson.

I mitten av andra halvlek skapade sedan BoIS två fina lägen på kort tid. I minut 59 fick Gustaf Norlin skottläge efter en hörna, men bollen smet precis utanför stolpen. Tre minuter senare löpte sig Daniel Krezic fri och framspelad av Gustaf Norlin hade han fritt läge från halvplan. Gästernas försvar hann dock springa ikapp och Giannis Anestis i “Blåvitts” mål räddade Krezics avslut längs marken. Istället var det IFK Göteborg som efter en hörna i minut 86 kunde avgöra matchen, när Patrik Karlsson Lagemyr vräkte upp bollen i nättaket till 1-2 på inspel från Hosam Aiesh.

“ Vi skapar flera bra lägen att göra 2-1 men bränner samtliga. Deras avgörande mål kommer likt det första till efter en hörna, där vi återigen blir för passiva även om IFK gör det bra. Känslan är att vi borde fått med oss en pinne i alla fall ” förklarar “Jocke”.

Efter måndagens starka insats kom alltså säsongens första förlust, trots det var “Jocke” stolt över lagets insats:

“ Vi är ett extremt hårt arbetande lag och jag är stolt över grabbarna. Att vi är ett fysiskt spelande lag är inget vi ber om ursäkt för. Jag älskar att vi går för segern även om det bet oss i baken den här gången ” säger “Jocke”.

Härnäst väntar återigen en resa till Skåne och möte med Malmö FF på Eleda Stadion under söndagen. Inför den matchen flaggar “Jocke” för att det kan bli en del förändringar i trupp och startelva:

“ Spelschemat är som det är, det viktigaste är att vi är kloka i vårt matchande och inte drar på oss några skador i onödan. Vi har många hungriga spelare som vill in och visa upp sig” avslutar “Jocke”.

Varbergs BoIS blickar framåt och vill passa på att önska er alla en glad och grönsvart midsommar!

IFK Göteborgs Tobias Sana och Varbergs Anton Liljenbäck under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Göteborg den 18 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Varbergs Albert Ejupi och IFK Göteborgs Tobias Sana under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Göteborg den 18 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN 
IFK Göteborgs Sargon Abraham jagas av Hampus Zachrisson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Göteborg den 18 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Varbergs Gustav Norlin under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Göteborg den 18 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs Hosam Aiesh och Varbergs Anton Liljenbäck under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Göteborg den 18 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN 
Varbergs Daniel Krezic under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Göteborg den 18 juni 2020 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN