Ännu en värvning är i hamn inför nästa säsong, Varbergs BoIS har skrivit ett treårsavtal med anfallaren Simon Karlsson Adjei. Simon är född 1993 med Vaggeryd som moderklubb, och ansluter i januari från Assyriska Turabdin IK i Ettan Södra där han under årets säsong stått för 25 mål på 27 matcher. Han har också meriter från spel med York9 FC i Canadian Premier League. Vi mötte upp Simon på Varberg Energi Arena i samband med att kontraktet kritades under:

Hej Simon och varmt välkommen till Varbergs BoIS! Hur känns det att ha skrivit på för tre säsonger?

– Tack så hemskt mycket, det är en fantastiskt känsla. Det har ändå varit en barndomsdröm hela livet, nu är jag 27 år och det är Varbergs BoIS som ger mig chansen i Allsvenskan. Det känns helt fantastiskt!

För de som inte känner till dig sedan tidigare, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-En stor target-player som är farlig i boxen som vill ha bollar och närkamper. Jag ser mig som en flexibel spelare där uppe.

Vad känner du till om laget?

-Inte särskilt mycket om jag skall vara helt ärlig, men jag vet att här finns en väldigt framgångsrik anfallare. Det är ett hårt jobbande lag som krigar in i sista minuten. Jag har sett en del matcher under säsongen.

Var det något specifikt som lockade?

-Efter en del dialog med tränare “Jocke” Persson och min agent kände jag att detta vore rätt steg och ett bra lag för min karriär. Jag kommer få chansen att förtjäna den speltid som jag behöver.

Vad vill du bidra med?

-Jag hoppas kunna bidra som jag gjort i Assyriska, genom att vara en stor pjäs där framme i planen som sätter mina chanser och ger 100% tillsammans med de andra spelarna i laget

Manager ”Jocke” Persson om nyförvärvet:

-Simon är en anfallare med många verktyg. Han är snabb för sin storlek, stark felvänd och besitter både fint huvudspel, bra avslut samt god spelförståelse. Nu behöver han bara tid för att komma upp i tempo.

Vi hälsar Simon varmt välkommen till Varbergs BoIS!