Det blev sjunde raka segern för Varbergs BoIS när Dalkurd kom till Påskbergsvallen! Astrit Seljmani gjorde sitt sjunde mål för säsongen till 1-0 och Daniel Krezic satte enkelt 2-0 efter 62 minuters spel. BoIS har under säsongsinledningen verkligen hittat målformen, 18 mål på sju matcher talar sitt tydliga språk att siktet är väl inställt. Kanske har det att göra med skytteträningen med Gameclub West på försäsongen?

Varbergs BoIS tog tag i matchen rätt bra i inledningen och hade efter redan 10 minuters spel en boll i mål när Astrit Seljmani nickat in bollen från nära håll på bortre stolpen. Domaren vinkade dock av målet för offside.

Målet för BoIS skulle dock komma kort därefter. I den nittonde minuten var Seljmani framme och stötte in 1-0 efter att Ayer provat från distans efter en fast situation. Målvakten släppte en, för Dalkurd, olycklig retur rakt ut och både Book och Seljmani högg på returen. Men det belv den sistnämnde som tillslut fick in bollen i mål.

Det var en väldigt kontrollerad halvlek av BoIS, som hade bud på mer mål innan halvtidsvilan. Bland annat hade Seljmani ett riktigt bra läge efter knappa halvtimmen. Kort därefter var Girmai nära att göra mål på en hörnvariant där han sköt mot det första krysset.

Dalkurd skapade inte många chanser under halvlekens gång och när domaren blåste för halvtid hade de fortfarande inte haft ett skott på mål.

Den andra halvleken skulle inte bli helt olik den första. Även här
hade BoIS en boll i nät tidigt, men som också vinkades av för offside. Denna gång efter att Robin Book sprungit i djupet och kyligt chippat in bollen i mål.

BoIS skulle dock utöka sin ledning i den 62:a minuten. På en kontring kom Seljmani, Book och Krezic i full fart mot Dalkurdmålet. Seljmani spelade in bollen till Book som kyligt spelade bollen vidare till Krezic som tillslut kunde lyfta in bollen i ett obevakat mål till 2-0.

Dalkurd visade mer intentioner till chanser därefter och kom runt på BoIS högerkant ett par gånger för att försöka spela in bollen snett inåt – BoIS hade dock det under kontroll och kunde rensa undan bollarna.

När Dalkurd började lyfta upp laget för att jaga reduceringsmål skapade det riktigt fina kontringsmöjligheter för BoIS. I den 65:e minuten ledde det fram till ett skott i ribban och efter 72 spelade minuter vände Seljmani bort sin försvarare och spelade fram Beqaj till ett fritt läge till höger i straffområdet – målvakten i Dalkurd stod då för en ritkigt vass räddning.

BoIS skapade ett par chanser till innan domaren blåste av. Keanin Ayer provade skott utifrån i den 82:a och Robin Book kom till ett riktigt bra skottläge efter 87 minuters spel.

Dalkurd kom aldrig riktigt nära idag och BoIS är fortsatt obesegrade i Superettan.

Nu väntar en intensiv vecka för BoIS där vi möter ÖIS på onsdag och tar emot HBK på hemmaplan på lördag! Biljetter till den matchen köper du på varbergsbois.ebiljett.nu som vanligt. För att underlätta köbildning i entrén rekommenderar vi verkligen att köpa biljett på webben!