Så var det dags att lära känna den första av de två Kalmarförvärven; en ung, stark mittback från Stockholm som började sin fotbollsresa i Älvsjö AIK men som även representerat BP, GAIS och nu senast Kalmar FF. Det är givetvis Sebastian Starke Hedlund jag pratar om.

Men vänta nu, har jag inte missat en klubb på hans CV…? Jo, Starke (som många kallar honom) har även gjort 3 år i tyska Schalke 04. Han kom dit som 16-åring och tog sig så småningom upp på A-lagets träningar där han fick försvara sig mot stjärnor som Prince-Boateng och Huntelaar. Starke själv säger att Tysklandsäventyret var väldigt lärorik och han imponerades av tyskarnas förmåga att utbilda ungdomar.

Nu är det dock Varbergs Bois som gäller och det är vi glada för. Hans beskrivning av sig själv som en modern, tuff mittback som gillar att stå upp och trycka till tycker jag har stämt bra med vad han har visat på träningarna hittills.

På fritiden gillar Starke att spela golf när tid finns, men viktigast är att umgås med familj, vänner och sambon såklart. Det är en bra kille med båda fötterna på jorden vi har fått till Varberg och det märks på träningarna att han är här för att höja laget.

Vi hälsar honom varmt välkomna till Bois och avslutar med fyra snabba:

Salt eller surt? Surt

Insjö eller hav? Hav (efter viss övertalning…)

Action eller romantik? Action

Hårdrock eller ballad? Ballad

// Karl Söderström.