Varbergs Tashreeq Matthews under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Varberg och Brommapojkarna den 8 mars 2020 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Dagens match på Håstens IP bjöd på två olika halvlekar. Bois tog tag i taktpinnen direkt från start och hade i första halvlek en hel del chanser. Dock dröjde det till 37:e minuten innan vi fick en kontring i bra fart. Det var Astrit som tog en fin löpning och kunde sedan servera en frispringande Tashsreeq Mathews som slog in ledningsmålet. Strax därefter var det nära igen då Astrit prickade stolpen, men det blev inga fler mål för grönsvart.

Om första halvlek bjöd på ok fotboll från vår sida och ett stort bollinnehav så var andra halvlek desto sämre. Den var full av felpass och kvaliteten sjönk enormt. BP kom då också ikapp efter en straff som Stojan (som gjorde debut) fick se träffa maskerna bakom sig.

10 minuter senare var det så dags igen för straff för BP då Paulos Abraham fallit lite väl lätt. Men denna gång läste Stojan straffskytten Arvidsson och knep den relativt enkelt.

I 80:e minuten fick BP en frispark på offensiv planhalva och i väntan på att frisparken skulle slås så hittade assisterande domaren en situation på straffområdesgränsen som ledde till rött kort för Anton Liljenbäck.

Han säger att jag drar honom i ansiktet, men det var axeln och sen ramlar BP-spelaren lätt.

Om så var fallet kunde domaren lika gärna dömt rött kort för en spelare i BP i första halvlek då Lindner fick sig en ”örfil” som dessutom inträffade efter avblåsning.

Första halvlek i motvinden var helt ok. Andra halvlek är vi långt ifrån nöjda med. Positivt att Lukic visade att det är klass på “gubben” och jag tycker även att Tashreeq visade att han höll hög nivå. Sen var viljan och energin inte riktigt där i andra halvlek, och det får vi ta med oss, summerar Jocke.

Ny hemmamatch blir det på torsdag kl.17:30 på Varberg Energi Arena då Ljungskile kommer på besök innan det bär av till träningsläger på varmare breddgrader.