”]

Imorgon är det tävlingspremiär! IFK Göteborg borta på Bravida Arena är det som gäller. BoIS, som ju gjort två träningsmatcher hittils under säsongen och har gått segrande från båda, har ännu inte stött på något enormt motstånd. Det lär det bli ändring på inför morgondagens drabbning. Vi tog en pratstund med Jocke Persson inför matchen.

Tuff tävlingspremiär borta mot blåvitt imorgon, hur är känslan?

Nej, men det är en tävlingsmatch och det blir ju en helt annan anspänning för oss, och Göteborg är ju ett kvalitetslag. Så det är ju klart att vi kommer få betydligt mer bekymmer än vad vi haft i det två inledande träningsmatcherna.

Vad kan ni säga om motståndet? Har ni kollat nåt på dem?

Ja, det har vi väl. Men nej, det finns väl ingen anledning att kommentera motståndet mer än att de har kvalitéer som är på högsta nivå i Sverige. Så vi får vara väldigt på alerten för att göra match av det. Därför har vi också haft fokus på försvarsspelet hela veckan. Det har vi ju inte testat av på våra träningsmatcher speciellt mycket. Så det blir huvudfokuset, att vi vet de kommer att ha lite mer att komma med än de vi mött innan.

Vilken typ av matchbild tror ni att ni kan förvänta er?

Jag utgår ifrån att blåvitt kommer sätta full fart framåt. Så det gäller väl framförallt att klara av första anstormningen på en kvart-tjugo minuter och inte bli för naiva i vårt eget spel. Sen får vi se om vi någonstans kan få till ett mer etablerat anfallsspel efter hand. Men vi vet vad som väntar oss så att det är lika bra att vi tar oss an matchen på det sättet, så får vi se om vi kan ändra matchbilden efter hand.

Matchen börjar klockan 16:00, och du ser såklart matchen bäst på plats i Bravida Arena! Du köper biljett på www.ifkgoteborg.se. Har du ingen möjlighet att åka till Göteborg för att se matchen kan du se den på C more. På den här samarbetslänken kan du köpa matchen, eller en prenumeration på C more och bidra till Varbergs BoIS på samma gång!