Det blev inte alls den revanschen som BoIS tänkt sig när de åkte upp till Degerfors och Stora Valla på lördagen. Ett baklängesmål efter redan 32 sekunder, 2-0 efter 8 minuters spel och 3-0 efter 25 minuter så hade Degerfors stängt matchen med en dryg timme kvar att spela.

Degerfors tog alltså ledningen redan efter 32 sekunder. På en långboll som både Modig och Lindner gick på så missbedömde Modig rensningen och bollen stack emellan till Björndahl som kom fri mot mål som lyfte bollen över Strömberg.

2-0 kom sju minuter senare. Degerfors slog en bra genomskärare till Erik Lindell som i sin tur slog en sidledspassning till samme Björndahl som la in bollen i öppet mål vid den bortre stolpen.

Degerfors skulle sedan göra 3-0 efter 25 minuters spel. Efter att hemmalaget bitit sig fast efter ett par fasta situationer slog Lindell ett inlägg från höger där Oliver Ekroth kom högst och nickade in bollen i nät.

BoIS tog över mer och mer när Degerfors började bevaka sin ledning och kom nära ett par gånger, bland annat var Seljmani en misslyckad mottagning ifrån ett friläge men målen uteblev och 3-0 stod sig halvleken ut.

BoIS inledde andra halvleken bättre än den första och skapade ett par halvchanser direkt i inledningen. Bland annat hade Girmai en boll i mål efter en fin djupledsboll men blev avvinkad för offside.

Efter dryga timmens spel gjorde Jocke Persson ett trippelbyte. Krezic ersattes av Keanin Ayer. Modig ersattes av Beqaj och Book ersattes av nyförvärvet Alibek Aliev. Beqaj fick de två första chanserna av de nyinbytta spelarna. Först fick han et skott försök i den 67:e minuten och i den 68:e minuten testade han Degerfors målvakt igen som stod för en bra fotparad efter att Beqaj tagit emot en djupledsboll på bröstet och försökt placera in bollen.

BoIS skulle dock få in en reducering i den 87:e minuten. Efter ett inlägg från Möllers högerkant studsade bollen ut till Keanin Ayer som kunde lägga in bollen i ett ganska oskyddat Degerforsmål. BoIS kom även nära direkt efter när Degerfors målvakt tappade ett inspel från Rebin Asaad. Astrit Seljmani var sedan nära att vända upp och sätta 3-2 med sekunder kvar. Men några fler reduceringsmål blev det inte för BoIS och 3-1 blev slutresultatet.

Nästa match för BoIS blir det IK Frej hemma på Påskbergsvallen redan på fredag klockan 19:00. Då hälsar vi alla välkomna till Påskbergsvallen för att stötta fram tre poäng!