Det vankades verkligen folkfest till dagens match mot Falkenbergs FF. Till slut gick 3036 igenom spärrarna och såg matchen. Årets absolut högsta publiksiffra.

Matchen gick däremot inte som den skulle sett med BoIS-ögon. Första halvlek kontrollerade Falkenberg rejält och BoIS fick inte det bollinnehav som de vill ha. BoIS var nära en gång efter minut 27 när bollen gick förbi FFF-keepern. Pep Beqaj nådde nästan dit före målvakten, men Nilsson i mål räddade upp situationen.

andra halvlek var inledningsvis rätt jämn. BoIS kom in i det mer och mer och skapade också en del chanser. Men halvlekens bästa chans skulle vänta till ungefär minut 60 när Emeh Izuchukwu, debutanten, kom igenom till höger i straffområdet och fick till ett avslut mot bortre stolpen, men Falkenbergskeepern fick upp en arm och gjorde en svettig räddning.

Minuterna senare fick BoIS en frispark i ett riktigt bra läge efter att Fofana blivit tufft omhändertagen utanförstraffområdet. Nahom Girmai stod för försöket, och det blev ett helt okej skott mot den bortre stolpen, tyvärr räddade målvakten även den bollen.

Kort därefter kom Falkenberg upp på högerkanten och slog ett inlägg. Bollen nådde fram till John Björkengren som inte gjorde några misstag när han nickade in 1-0, även om Pyzdrowski var på den orkade han inte riktigt hålla emot.

BoIS började trycka på lite för en kvittering, men innan de hann skapa några chanser kom nästa bakslag. Erik Pärsson är på tå och bryter ett uppspel från Pyzdrowski. Bollen fick en oturlig bana rakt mot BoIS mål och Pärsson kunde lätt stöta in 2-0.

Efter 2-0-målet gick luften ur BoIS en aning och 3-0 kom bara två minuter senare. FFF kom runt på högerkanten igen och fick in bollen snett inåt. Första skottet blockerades, men returen kunde FFF slå in, återigen genom Björkengren.

BoIS orkade inte skapa några rejäla målchanser innan domare Granit Maqedonci blåste av matchen. Riktigt tråkigt avslut på dagen, men vi kämpar på! Nästa hemmamatch spelar BoIS mot AFC Eskilstuna den 11 augusti. Då är det även fri entré, så boka upp den dagen, så syns vi på Vallen igen!