Årets andra match är färdigspelad, matchen vanns med 4-0 mot Eskilsminne, vi pratade en stund med tränarna Jocke och Paul efter matchen.

Jocke Persson var nöjd efter matchen, och ger laget en eloge efter insatsen, men tyckte att det var en aning tempofattigt i inledningen.

Ser vi till motståndet från förra veckan så var det här ett lag som la sitt krut försvarsmässigt och inte ett lag som gärna själva hade bollen. Men jag tycker vi inleder matchen alldeles för trögt och det går alldeles för långsamt. Men efter 20-25 så tycker jag någonstans att vi ändå får igång det och vaskar ändå fram ett par vassa chanser inklusive målet då. I andra halvlek gör vi det riktigt bra första 10-15 minuterna, så de som blir inbytta där med halvtimmen kvar får bära lite frukt av vad de andra gjort. För “Eskil” sprang lite på knäna där i sista 25 minuterna, så det rinner iväg med ett par mål, säger Jocke.

Men i det stora hela ville vi se ett större tålamod, ett högt presspel och framförallt action när vi tappar boll- och det tycker jag vi får se, det är inte många sekunder “Eskil” får ha bollen i lugn och ro innan vi tar tillbaka den, utan vi tar tillbaks den ganska snabbt, och sen har vi spel precis som vi vill ha det. Det som jag tycker ska sitta nu, sitter också tycker jag, så det är bra, avslutar Jocke.

Paul Olausson hade liknande bilder efter matchen.

Vinst med 4-0 i årets andra match, vad har du att säga om matchen och mer specifikt det som vi pratade om efter förra och inför denna matchen?

Vi pratade ju innan matchen om att vi skulle ha ett bättre tålamod, vilket vi har i denna matchen. Vi är lite tempofattiga i första halvlek, framförallt i att engagera förstalinjen i deras försvar. Sen efter första 20 så börjar vi att steppa upp lite grann, säger Paul.

Sen möter vi ett väldigt defensivt lag idag som inte anföll med så mycket folk, så i början på en match är det inte lätt att ta sig igenom även om man har högt tempo eller inte. Men i andra halvlek var det tydligare intentioner, tydligare spel igenom led och då skapar vi ju också otroligt mycket mer. Så jag tycker första 20 minuter i andra är riktigt riktigt bra, där vi höjde tempot rejält.

Sen gjorde vi ju ett gäng byten, och då är det 5-6 spelare som kommer in, så det tog lite tid för dem att komma in, men jag tycker vi avslutade starkt sista tio. Det var en match med positiva intentioner, sen är det ju såklart massvis med saker som vi behöver förbättra, men det är ju därför som vi tränar.

Teddy Bergqvist gjorde två mål idag, hur viktigt är det för han som anfallare att få göra mål såhär tidigt i en ny klubb tror du?

Alltid viktigt för forwards att göra mål, så det bättrar ju på självförtroendet. Sen var det även viktigt för oss att se att de tar ett hårt defensivt jobb om man jämför med förra matchen. Så helheten börjar sitta mer och mer. Men som du säger är det ju alltid skönt för offensiva spelare att få sätta dit den, så det är bara att han bygger vidare på alla delar så kommer det bli bra det här.

Det höga presspelet fortsatte ni med även i denna matchen, hur tyckte du det funkade?

Ja, jämför man med Halmia var de ju ett lag som spelade bollen mer, som försökte väldigt mycket mer. Här visste vi väl lite att vi ändå inte behövde pressa så mycket, men vi har ändå ett gäng sekvenser och det som är positivt är väl egentligen att de inte har en enda målchans på hela matchen. Och det är ju lite det som det handlar om, att vi vill ha bollen så långt bort ifrån vårat mål som möjligt, och idag lyckades vi bra med det – så det är positivt, avslutar Paul.