Varbergs Bois gör en bra bortamatch men tappar tyvärr segern på tilläggstid.

 

Varbergs Bois fick en drömstart efter ett självmål av Sansara i den andra minuten. Ett inspel av Fofana efter marken, där Gefles målvakt och mittbacken Sansara missuppfattade varandra och bollen tar på Sansara och in i mål.

Målet gav Bois självförtroende och Varberg tog tag i taktpinnen. Tyvärr skapades det inte tillräckligt farliga målchanserna för att utöka ledningen, istället kunde Gefle i den 23:e matchminuten kvittera till 1-1 på straff efter att en geflespelare blivit nersprungen i straffområdet. Straffen las av Piotr Johansson, som iskallt rullade in bollen från 11 meter. Resten av halvleken fortsatte Bois att föra matchen, utan att något av lagen skapade några farligare målchanser.

Andra halvleken startar som den första, där Bois har ett större bollinnehav. I den 52.a minuten gör Bois sitt första byte, Teddy Bergqvist in och Joel Palmquist ut. I matchminut 53 får Albert Ejupi tyvärr sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. Spelet jämnar ut sig efter det men Bois skapar fler chanser. De farligaste chanserna skapas av Teddy Bergqvist och Perparim Beqaj. Tillslut tar också Bois rättvist ledningen i matchminut 80. Jakob Bergman gör ett lysande instick mellan två av Gefles försvarare och där kan Perparim Beqaj ta emot bollen inne i straffområdet och säkert skjuta in bollen i mål.

Bois kontrollerar sedan matchbilden och det känns närmare att Bois ska utöka ledningen på en kontring än att Gefle ska kvittera. I matchminut 92 så lyfter dock Gefle in ett inspel från vänsterkanten och bollen hamnar hos Jonas Lantto som skjuter hårt och lågt där bollen hamnar i hörnet till höger om Matt Pyzdrowski. Precis innan slutsignalen får Leo Bengtsson i Gefle sitt andra gula kort och blir utvisad.

Nu tar vi uppehåll och laddar om till vår första hemmamatch mot Falkenbergs FF på Påskbergsvallen 28 Juli.