Varbergs BoIS tolfte match i årets allsvenska spelades igår eftermiddag hemma på Varberg Energi Arena mot gästande Östersunds FK. Senast lagen var i spel lyckades BoIS ta en poäng borta mot Elfsborg och Östersund spelade 0-0 hemma mot Helsingborg.

BoIS inledde matchen väl och skulle i minut 12 skapa matchens första riktigt heta målchans. En inspark från Stojan Lukic nådde hela vägen upp till Astrit Selmani som i höjdduell kunde skarva bollen vidare ut till vänster och en djupledslöpande Alexander Johansson. Johansson avancerade sedan in med bollen i Östersunds straffområde och klackade bakåt till en medlöpande Selmani. Selmani ryckte sedan i sidled och slog in bollen mot bortre stolpen där Daniel Krezic kom löpandes och fläkte sig fram för att stöta in bollen i öppet mål från nära håll, men i kamp med Östersundsförsvarare lyckades Krezic inte få bollen i mål och den rullade istället retligt förbi stolpen och ut till inspark. Resterande del av första halvlek skapade BoIS sina främsta chanser på fasta situationer, Gustaf Norlin försökte pricka in en frispark från distans och Keanin Ayer slog ett inlägg som såg ut att nästan kunna ställa Östersundsförsvaret och gå in i mål, men Aly Keita var med på noterna och kunde hålla sin nolla genom de första 45. Gästerna å andra sidan skulle skapa sin bästa chans precis innan halvtidsvisslan. Efter att ha bitit sig fast högt upp på BoIS planhalva slog anfallaren Frank Arhin ett hårt inlägg på volley rakt in i boxen till en fristående Ludvig Fritzson, vars avslut dock inte lyckades träffa mål. Läget var därmed 0-0 när Fredrik Klitte blåste av för halvtidsvila.

BoISarna skulle sedan få en drömstart på andra halvlek. I 48 minuten avancerade Adama Fofana fram längs sin vänsterkant och slog ett inlägg som nickades ut i andravåg. Där nickade Norlin ner bollen till Albin Winbo som drog till direkt med vänstern. Winbos avslut var både hårt, välplacerat och värt ett bättre öde men istället för att borra sig in i nättaket träffade bollen ribban och studsade ut till en alert Krezic, som utan problem istället kunde placera in returen i mål för 1-0 BoIS!

Efter ledningsmålet skapade Östersund sin första heta kvitteringsmöjlighet i minut 65, när inbytte Blair Turgott fick chansen från nära håll mitt i straffområdet men engelsmannens avslut styrdes på BoIS-försvarare och ut till hörna. I minut 71 stod BoIS för en fin och snabb omställning där Keanin Ayer och Astrit Selmani på ett vackert sätt kombinationsspelade sig igenom Östersundsförsvaret vid mittplan och spelade fram Krezic i friläge. Krezic satte bollen i mål men linjedomaren vinkade av målet för offside. Tolv minuter senare kom nästa läge för BoIS att punktera matchen. Återigen stod Fofana för ett välriktat inlägg från vänsterflanken och bollen hittade fram till den för BoIS inbytte Robin Tranberg. Tranbergs nick från nära håll fick dock för mycket höjd och seglade över ribban.

I minut 94 kom sedan istället kallduschen för BoIS. Östersund bet sig fast offensivt efter en inspark från Keita och Ludvig Fritzson skulle ta revansch efter sin miss i första halvlek. Fritzson vann bollen utanför halvmånen och avancerade utåt vänster där han sedan gick på avslut. Bollen styrdes via BoIS-försvarare och ställde målvakt Lukic som fick se bollen knorra sig in i mål vid bortre stolproten. Kvitterat i sista tilläggsminuten och på efterföljande avspark blåste Klitte för fulltid.

”Det som grämer en är givetvis att vi bränner för mycket och inte skapar oss ett större försprång i matchen. Man måste acceptera att motståndarna med lite tur kan göra ett mål när som helst och så blev också fallet den här gången” säger coach Joakim ”Jocke” Persson.

Trots det bittra slutet hittar dock ”Jocke” en hel del positiva bitar att ta med sig från matchen:

”Jag tycker nog det är första matchen där vi i princip gör allt rätt. Bra tryck i pressen och vi skapar 4-5 jättechanser men har ett skott emot oss i 94e minuten som går i mål. Shit happens, men jag är extremt glad över vår prestation och att vi hanterade att spela med en fyrbackslinje i 70 minuter av matchen” beskriver ”Jocke”.

Härnäst väntar hemmamatch igen redan på onsdag då regerande svenska mästarna Djurgården kommer på besök.

”Djurgården är svenska mästare och jag tänker inte uttala mig mer än så” avslutar ”Jocke”.