Seriespelet är över. Nu börjar Ligacupen. 

37 poäng inspelade, 45 mål och 11 vinster. Det räckte till en tredjeplats för Varbergs BoIS i U19-Södra Götaland. En historiskt bra säsong, konstaterar huvudtränaren Fredrik Danielsson.

– Vi är nöjda med säsongen. Det var, rent resultatmässigt, bästa säsongen sedan vi startade upp U19-laget, säger han.

Varbergs BoIS jagade Helsingborgs IF och Örgryte IS i tabellen men de drog längsta strået och tog steget upp till U19-Allsvenskan.

– Det är helt rätt att de går upp, men vi gjorde väldigt bra matcher mot dem. Vi märkte att vi hängde med. Det ska vi ta med oss, säger Danielsson.

Bortsett från tabellplaceringen tar Varbergs BoIS steg för steg åt rätt varje säsong. Både på tränar- och spelarsidan i ungdoms- och akademidelen.

– Vi blir bättre för varje år. Vi får fler och fler utbildade tränare som tar hand om ungdomarna på rätt sätt i föreningen. Sedan varje årskull som kommer upp blir bättre och bättre, säger han.

Nu är seriespelet över men säsongen fortsätter ett tag till. Nu börjar Ligacupen och för Varbergs BoIS väntar Hallandsderby mot Falkenbergs FF.

-Det ska bli jätteroligt. Falkenberg är säkert revanschsugna sedan förlusten i DM. Det är ett bra fotbollslag och vi ser fram emot mötet, säger han.

Förutom Falkenbergs FF väntar även hemmamatch mot IFK Värnamo i gruppspelet. Bara ett lag tar sig vidare till A-slutspelet.

– Det gäller att gå för tre poäng för att ta sig vidare, avslutar Danielsson.

MATCHINFORMATION
När: Lördag 11 november.
Plats: Konstgräset på Kristineslätt.
Avspark: 14:00.

Är du inte på plats? Då kan du följa liverapporteringen på Twitter.