U21-laget åkte igår ner till Malmö för att spela den fjärde omgången av U21-Allsvenskan Södra. Motståndet stod MFF för, som inför matchen hade 1 vinst och 2 förluster på kontot.

Matchen började lite trött för BoIS. Två lite längre resor på kort tid, upp till Jönköping för en del och sedan ner till Malmö dagen efter, spelade nog in lite i en trötta inledningen. Men efter 10 minuter kom BoIS igång ordentligt, och gör en bra första halvlek, där grönsvart också gjorde 1- och 2-0.

Målen var rätt så snarlika, där BoIS har instick på djupledslöpande spelare. Första målet kom i den 28:e minuten, där Joakim Lindner kom igenom och la den mellan benen på målvakten. 2-0 kom knappa fem minuter senare när Beqaj vek in den till Teddy Bergqvist som inte gjorde några misstag när han placerade bollen i bortre.

BoIS hade sedan några chanser att utöka innan halvtid, men 2-0 stod sig till vilan där laget fick mycket beröm av huvudtränare Joakim Persson. Även om MFF ställde upp med ett ungt lag så visade BoIS en bra inställning.

Första 10-15 minuterna i andra halvlek fortsatte BoIS att spela bra och skapade chanser att göra ett par mål till. Men efter dryga timmens spel slog boIS av lite på tempot och bjöd in MFF i matchen. 2-1 kom i den 66:e minuten efter att BoIS slarvar en aning i uppspelsfasen och tappade boll som slutade i ett friläge för MFF.

2-2 kom knappa tio minuter senare, där MFF-spelaren vände bort BoIS-försvararen och kom till avslut. Albin Svensson gjorde en vass räddning på det skottet, men var tyvärr chanslös på returen.

BoIS gjorde sedan ett gäng byten, där bland annat Axel Olsson kom in. Axel skulle sedan regissera segermålet. Han spelade ut till Bohman, som i sin tur spelade tillbaka den ner i djupet till Axel, som sedan slog ett perfekt inlägg till planens kanske kortaste lirare, Zev Taublieb som nickade in 3-2 till BoIS i den 80:e minuten, som också blev slutresultatet.

BoIS är alltså fortsatt obesegrade i U21-Allsvenskan och ligger för närvarande trea bakom Kalmar FF och BK Häcken. Nästa match för U21-laget spelas den 19 september hemma mot Halmstads BK, mer info om den matchen kommer framöver!