Det var en del på spel inför dagens match i U21-serien. Vid vinst skulle man vinna serien och vid oavgjort tog man en andraplats och säkrade slutspelsplatsen.

Matchen hann knappt börja innan BoIS hade tagit ledningen. Albert Ejupi vann boll längs vänsterkanten och slog bollen i djupet till Teddy Bergqvist som var snabbare än sin mittback och placerade in bollen snyggt i bortre till 1-0.

BoIS hade sedan ganska bra kontroll på händelserna och skapade ett par lägen, men nätrasslet uteblev åt båda håll och BoIS gick till halvtid med ledning.

Inför andra halvlek gjordes ett flertal byten, Albert Ejupi klev åt sidan för Jakob Bergman och Joakim Lindner tog klivet upp till mittfältet när Hampus Zackrisson bytte med Eddie Tran. Sedan kom även Liam Munther, Hampus Danielsson, Joel Palmquist, Hampus Bohman och Perparim Beqaj in för Pontus Almqvist, Sebastian Möller, Axel Olsson, Oliver Stanisic och Teddy Bergqvist.

De inledande minuterna av den andra halvleken handlade enbart om BoIS som var nära på att bryta igenom vid ett flertal gånger. J-södramålvakten stod även för ett bra riktigt bra räddningar.

Halvlekens bästa BoIS-chans fick Perparim Beqaj efter en djupledsboll där målvakten kom snett in i en situation och Perparim fick öppet mål till vänster om straffområdet. Tyvärr blev skottet blockerat och målet uteblev.

Istället var det J-södra som skulle få sista ordet i matchen. På en frispark i slutminuterna var J-södra hetast på returen och kunde raka in slutresultatet 1-1.

Men 1-1 räckte för att BoIS skulle ta sig förbi Falkenberg på tredjeplatsen och knipa en slutspelsplats, en poäng efter seriesegrande Östers IF. Nu till hösten väntar slutspel för BoIS när de kommer möta en mix av andra Superettanklubbar, men också Allsvenska lag. Det blir alltså en spännande höst för vårt U21-lag!